BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore'den ABD ve Güney Kore'ye tehdit gibi uyarı----

Kuzey Kore'den ABD ve Güney Kore'ye tehdit gibi uyarı

Kuzey Kore'den ABD ve Güney Kore'ye tehdit gibi uyarı
22 Temmuz 2022 - 16:05 www.finansgundem.com

Güney Kore ve ABD'nin yaklaşan yaz eğitimleri öncesinde Kuzey Kore yetkilileri, tatbikatları "düşmanca askeri baskı kampanyaları" olarak tanımlayarak iki ülkenin güvenlik sorunlarıyla karşılaşacağını açıkladı.

Kuzey Kore, Güney Kore ve ABD'yi ortak askeri tatbikatları durdurmazlarsa "benzeri görülmemiş" güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kalacakları konusunda uyardı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığına bağlı Silahsızlanma ve Barış Enstitüsünün genel müdür yardımcısı Choe Jin, Associated Press'e, "ABD ve müttefikleri bizimle askeri çatışmayı seçerlerse, güvenlik açısından eşi görülmemiş bir istikrarsızlıkla karşı karşıya kalacaklar" açıklamasını yaptı.

'Kore Yarımadası'nı savaşın eşiğine getirdiler'

Choe, iki ülkenin bu yılki ortak askeri tatbikatlarının Kore Yarımadası'nı savaşın eşiğine getirdiğini söyledi.

ABD ve Güney Koreli yetkilileri, gelecek ay başlayacak ortak tatbikat sırasında ABD nükleer stratejik varlıklarının konuşlandırılmasını tartışmak konusunda komplo kurmakla suçlayan Choe, "ABD, bizi nükleer silahlarla tehdit ettiğinde aynı şekilde muamele göreceğini unutmamalı" dedi.

Kuzey Kore'nin füze denemelerinin ülkeyi savunmak için gereken meşru tatbikatlar olduğunu belirten Choe, son ABD ve Güney Kore füze testlerini "çifte standart" olarak değerlendirdi.

2018'den beri ilk kez saha eğitimi olacak

ABD ve Güney Kore yetkilileri, yaz tatbikatlarının ayrıntılarını açıklamadı. Ama Güney Koreli yetkililer, tatbikatların mevcut simülasyonlu bilgisayar tatbikatlarının yanı sıra 2018'den bu yana ilk kez saha eğitimini içereceğini bildirdi.

Ne olmuştu?

Kuzey Kore, 3 Temmuz'da Madrid'deki 32. NATO Zirvesi'nde, ABD, Güney Kore ve Japonya'nın gerçekleştirdiği 3'lü zirvede askeri iş birliğine tepki göstermişti.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ve ABD Başkanı Joe Biden'ın, Madrid'deki 32. NATO Zirvesi'nde gerçekleştirdiği 3'lü zirvede ele aldığı askeri iş birliğini sert şekilde kınamıştı.

Kuzey Kore: Ukrayna’nın tutumu “mantıksız, yasadışı ve düşmanca”

 

Güney Kore ve ABD ortak hava tatbikatı düzenledi

 

Ukrayna, Kuzey Kore ile diplomatik ilişkilerini kesti

 

Kuzey Kore: Salgını virüslü balonlar yaydı

 

Güney Kore'den çağrı: Kuzey Kore'nin nükleer testini önleyin

 

Kuzey Kore savunma kapasitesinin artırılması kararı aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)