BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Kore'den çağrı: Kuzey Kore'nin nükleer testini önleyin----

Güney Kore'den çağrı: Kuzey Kore'nin nükleer testini önleyin

Güney Kore'den çağrı: Kuzey Kore'nin nükleer testini önleyin
27 Haziran 2022 - 16:16 www.finansgundem.com

Güney Kore Birleşme Bakanı Kwon Young-se, Kuzey Kore'nin nükleer silah programıyla Güney Kore'yi giderek daha fazla hedef aldığını ifade etti.

Güney Kore, Çin ve Rusya'yı, Kuzey Kore'yi nükleer test yapmamaya ikna etmeye çağırdı.

Birleşme Bakanı Kwon Young-se, ABD liderliğindeki Batı ülkeleri Ukrayna'daki savaşla meşgulken, Kuzey Kore'nin silah geliştirmeyi sürdürdüğünü ve bölgedeki mevcut durumu tersine çevirmek için elverişli ortamı kullandığını söyledi.

'Ciddi ve esas tehdit'

Kuzey Kore'nin nükleer hırslarının ülkesi için "ciddi ve esas tehdit" olduğunu belirten Kwon, Güney Kore'nin, olası bir nükleer test denemesine karşı sert önlemler hazırladığını vurguladı.

Kwon, "Kuzey Kore'nin aynı anda hem ABD'ye hem de Güney Kore'ye saldırma yeteneğinin peşinde olduğu açıkça görünüyor" ifadesini kullandı.

Çin ve Rusya'yı, Kuzey Kore'yi nükleer test yapmamaya ikna etmeye çağıran Kwon, "Küresel güvenliğin böylesine istikrarsız olduğu bir zamanda Kuzey Kore nükleer silah denemeye devam ederse uluslararası toplumdan büyük eleştirilerle karşı karşıya kalacak ve yanıtı sadece kelimelerden daha fazlası olacak" dedi.

Ne olmuştu?

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 24 Haziran'da ülkenin savunma kapasitesinin güçlendirilmesi ve caydırıcılığının artırılması talimatı vermişti. Pyongyang yönetimi en son 5 Haziran'da kısa menzilli 8 balistik füze denemişti. Son denemeyle Kuzey Kore, 2022 başından bu yana 17. defa füze denemesi yapmış oldu.

ABD, Japonya ve Güney Kore Dışişleri Bakan Yardımcıları, 10 Haziran’da, Kuzey Kore'nin silah programları karşısında üçlü güvenlik iş birliğinin artırılmasında anlaşmıştı. Görüşme sonrası, Kuzey Kore'nin yasa dışı füze denemeleri şiddetle kınanmış, bu ülkeyle "ciddi ve sürdürülebilir diyalog kapısının açık bırakıldığı" söylenmişti.

Kuzey Kore savunma kapasitesinin artırılması kararı aldı

Güney Kore: Kuzey Kore ile görüşmeye her şekilde hazırız

Güney Kore,ABD, ve Japonya, Kuzey Kore'ye karşı harekete geçti

Kuzey Kore silah geliştirmeye devam edecek

ABD: Kuzey Kore her an nükleer deneme yapabilir

ABD'den Kuzey Kore'ye nükleer füze tehdidi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)