BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore'de kıtlık riski uyarısı----

Kuzey Kore'de kıtlık riski uyarısı

Kuzey Kore'de kıtlık riski uyarısı
23 Ekim 2021 - 01:38 www.finansgundem.com

BM Kuzey Kore İnsan Hakları Özel Raportörü Quintana, ülkede kıtlık riski nedeniyle nükleer programı yüzünden uygulanan bazı yaptırımların gevşetilmesi çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Kuzey Kore İnsan Hakları Özel Raportörü Tomas Ojea Quintana, BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kuzey Kore'de koronavirüs salgını yüzünden kıtlık riskinin de arttığına dikkati çekti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un salgın nedeniyle aldığı sert önlemlerin ülkeyi izole ettiğini ve halkın temel ihtiyaçlardan yoksun kaldığını belirten Quintana, sınırlar kapalı kaldığı sürece kıtlık riskinin de büyüyeceği uyarısı yaptı.

"Yaptırımların gevşetilmesi" çağrısı

Quintana, BM Güvenlik Konseyi'ne kıtlık riski nedeniyle Kuzey Kore'ye uygulanan bazı yaptırımları gevşetmeyi gözden geçirmesi çağrısında bulundu.

BM Güvenlik Konseyi, nükleer programı nedeniyle Kuzey Kore'ye 2006'dan bu yana ekonomik ve askeri yaptırımlar uyguluyor.

ABD'den Kuzey Kore'ye ön koşulsuz görüşme teklifi

 

Fransa'da krizin adı 'kıtlık!'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)