BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da krizin adı 'kıtlık!'----

Fransa'da krizin adı 'kıtlık!'

Fransa'da krizin adı 'kıtlık!'
20 Ekim 2021 - 17:50 www.finansgundem.com

Avrupa'da birçok ülkede baş gösteren ekonomik kriz artarak devam ediyor. Krizin vurduğu ülkelerden biri de Fransa oldu. Kıtlık sorunuyla karşı karşı kalan ülkede, marketlerin rafları boşaldı ve vatandaşların alım gücü düştü.

Korona virüs salgının ardından bir türlü toplarlanamayan Avrupa'da enerji ve akaryakıt krizinden sonra gıda krizi de baş gösterdi. Gıda krizinin en çok yaşandığı ülkelerden biri olan Fransa'da medya kuruluşları manşetlerde 'Kıtlık' uyarısı yaptı.

Ülkede faaliyet gösteren marketlerin rafları boşalırken, vatandaşların alım gücü de oldukça düştü. Fransa'da geçen yıl gayri safi yurtiçi hasıla yüzde 8,3 oranında düşüş gösterirken, Le Figaro gazetesi konuyla ilgili manşet yaptığı haberinde bu duruma değindi ve 1980 yılından sonra düşüş gösteren milli geliri kamuoyunun dikkatine sundu.

Öte yandan ülkede yayın yapan Liberation gazetesi de 'Kıtlık' uyarısında bulundu ve haberi manşete taşıdı. Gıda sektöründe stokların tükenmeye başladığı bildirilirken, vatandaşların yaşadığı maddi sıkıntılara da yer verildi.

Öte yandan Fransa'da gıda sorunu yaşayan vatandaşların öfkesinin arttığı da habere konu oldu.

(Sabah)

Fransa'da Kovid-19 testi ücretli oldu

 

Fransa kripto varlıkları test ediyor

 

Fransa'dan İngiltere'ye ültimatom: "8 gün veriyoruz"

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.21 Ekim 2021 00:38

    İNSANLAR EVLERİNE KAPATILIRSA KİM EKİNLERİ EKECEK BİÇECEK ?PAZARLAYACAK ? SATACAK ? DÜNYANIN HER ÜLKESİNDE SAKAĞA CIKANLARA YAZILAN PARA CEZALARI TERKİN EDİLMELIDİR