BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore lideri Kim büyük kongreyi itirafla açtı----

Kuzey Kore lideri Kim büyük kongreyi itirafla açtı

Kuzey Kore lideri Kim büyük kongreyi itirafla açtı
06 Ocak 2021 - 11:44 www.finansgundem.com

Kim Jong-un liderliğindeki Kuzey Kore'de İşçi Partisi tarihinde 8. kez kongre düzenliyor. 7000 kişinin katıldığı kongrenin açılış konuşmasını yapan Kim, ekonomik başarısızlıklardan söz etti.

Kuzey Kore'de iktidardaki İşçi Partisi Kongresi 2016'dan bu yana ilk kez toplandı. Ülke sadece 8. kez düzenleniyor olması ve ABD Başkanı Joe Biden'ın resmen göreve başlamasından kısa süre önce toplanması olan kongrede, lider Kim Jong-un ekonomik kalkınma planının 'hemen hemen onun sahasında' başarısız olduğunuaf etti.

Rodong Sinmun gazetesinin aktardığına göre başkent Pyongyang'da toplanan kongreye 7 bin delege ve takip ediyor. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kim, 2016'daki son kongrede kalkınma hedeflerine 'birçok alanda büyük ulaşılamadığını' söyledi.

Resmi haber ajansı KCNA'nın aktardığı konuşma deşifresinde tam olarak hani başarısızlıklardan bahsettiği belirtilmedi. ABD ve Güney Kore'den bahsedip bahsetmediği de bilinmiyor.

Kongrenin kaç gün sureği de kesin değil. 2016'daki son kongre 4, 1980'deki 5, 1970'teki tam 12 gün sürmüştü.

5 yılda yapılması planlanan Kongre, partinin en önemli organı. Ancak Mayıs 2016'daki son toplantı, 36 yıl sonra yapılan ilk kongre olmuştu ve yeni başkan parti başkanlığına Kim değil.

2010'da yenilenen kuralları kongrenin yeni toplanması için bir ibare yer almıyor. Uzmanlar başka zor günlerden geçen Kuzey Kore halkı için yeni bir vizyon ortaya koymak ve sadakati güçlendirmek için bu tür büyük devlet toplantılarına ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Halihazırda yaptırımlar altında ezilen Kuzey Kore, Kovid-19 yüzünden büyük ticaret ortağı Çin ile kapattığı için de zor zamanlar yaşıyor. Çin- Kuzey Kore arasındaki ticaret hacmi 2020'nin ilk 11 yüzde 80 düşmüştü.

Türk varlıkları destek alıyor

 

Prof.Dr.Mustafa Necmi İlhan: 'Mutasyonlu virüste ölüm daha az'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)