BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürk varlıkları merkezden destek alıyor----

Türk varlıkları merkezden destek alıyor

Türk varlıkları merkezden destek alıyor
06 Ocak 2021 - 11:44 www.finansgundem.com

Citi Group Türkiye raporunda gelişen ülkelere yönelik ilgi ile Merkez Bankası'nın son adımlarının da birleşmesiyle Türk varlıklarının kısa vadede olumlu etkileneceğini öngördü

Citi, Türkiye ekonomisine ilişkin yayımladığı '2021 için 5 temel soru' başlıklı raporda TL varlıklarının 2021 performansını "teşvikle desteklenen toparlanma sonrası sırada ne var? Enflasyonda en kötüsü geride mi kaldı? 2 faiz artışı ve sadeleşme sonrası TCMB sıkılaşması bitti mi, mali hedef ve politikalarda sırada ne var, uluslararası rezervler nasıl yerine konulacak?" soruları ile öngördü.

Raporda Türkiye ekonomisinin korona virüs krizinde hızlı toparlanmasının bir takım maliyetleri olduğu belirtildi. Bu maliyetleri de "Genişleyici politika duruşu ve güçlü kredi büyümesi iç talebi desteklerken oluşan fazla TL likiditesi uluslararası rezervlerde büyük kayba ve dolarizasyonda keskin artışa yol açtı. Bunun yanı sıra iç ve dış dengedeki kötüleşme, yeni ekonomi yönetiminin makroekonomik istikrarı yeniden tesis etmek için bazı olumlu adımlar atmasıyla sonuçlandı." şeklinde açıkladı.

Yatırımcıların Türk varlıklarında kısa vadede olumlu algısının devam edeceğini öngören kurum, "gelişen ülke varlıklarına ilginin tekrar artması ve Merkez Bankası'nın faiz artışıyla sadeleşme politikası TL'yi ve tahvil piyasasını kısa vadede destekleyecek" ifadesini kullandı.

2018 öncesi büyüme performansını yakalamanın talep yönetiminden arz tarafına kadar politikalarda değişim olmadıkça zor olduğu belirtilirken "eğer yılın ilk yarısında risk priminde anlamlı düşüş devam etmezse enflasyon göstergelerimiz Merkez Bankası'nın daha fazla sıkılaşma yapmasının gerekebileceğini gösteriyor" denildi.

Merkez Bankası rezervlerinin de "Merkez Bankası'nın kurala dayalı bir mekanizması oluşturmadan önce sermaye akışları ve dolarizasyon sürecini izleyeceğini düşünüyoruz" açıklamasına yer verildi.

BİST 100 endeksinde yükseliş sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)