BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKuzey Irak Türkiye'den aydınlanacak ----

Kuzey Irak Türkiye'den aydınlanacak

Kuzey Irak Türkiye'den aydınlanacak
09 Temmuz 2013 - 16:17 www.finansgundem.com

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Hükümeti Elektrik Bakanı Ebubekir, Türkiye'den elektrik alımıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Elektrik Bakanı Yasin Ebubekir, “Bölgemizin elektrik ihtiyacını karşılamak için Türkiye'den bir şirketle anlaştık" dedi.
Yasin Ebubekir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Irak Elektrik Bakanlığı'nın Türkiye ile yaptığı anlaşmasının yenilenmemesi üzerine Kürt bölgesinin elektrik ihtiyacını karşılamak için firmalarla konuştuklarını belirterek, "Türkiye'den bir şirketle şu an için 150 megavatlık bir anlaşma yaptık. Gerektiğinde anlaşmayı yenileyerek kapasitesini artırabileceğiz" diye konuştu.
Türkiye’den gelen elektriğin Zaho'da bulunan 300 megawatlık elektrik santrali üzerinden bölgeye dağıtılacağını aktaran Ebubekir, "Vilayetlerde elektrik tesis ağlarını çoğaltıp gerekli olan elektrik ihtiyacını hem Kürt bölgesine hem de Musul'a aktarabileceğiz. Bu konu hakkında ve özellikle Musul'un elektrik sorunu için hem Musul Valisi ve hem de Türkiye’den yetkililerle toplantılar yaptık. Tüm çabalarımıza karşın istediğimiz ölçüde kapasiteyi şimdilik arttıramadık. Ancak bu yöndeki çabalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)