BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKurtulmuş: Yeni bir anayasaya ihtiyaç var----

Kurtulmuş: Yeni bir anayasaya ihtiyaç var

Kurtulmuş: Yeni bir anayasaya ihtiyaç var
29 Şubat 2016 - 19:43 www.finansgundem.com

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. İşte konuşmasından satır başları: 

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI
Sayın Cumhurbaşkanımız, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili kendi kişisel konumunu ortaya koymuştur. Herkes Türkiye'de herhangi bir mahkeme kararına karşı görüşünü ifade edebilir. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Kaldı ki sayın Cumhurbaşkanımız, bu görüşlerini Anayasa Mahkemesi karar almadan önce değil, kararını aldıktan sonra ifade etmiştir. Dolayısıyla bunu tabii seyri içinde herhangi bir mahkemenin almış olduğu karara karşı kendi görüşünü, kendi konumunu tespit etmesi olarak görmek yerindedir. Yoksa Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvurulara karşı bir müracaat mercii olmasını ortadan kaldıracak bir görüş değildir. Zaten bu adımı atan sayın Cumhurbaşkanımızın kendisidir

CERATTEPE'DEKİ OLAYLAR
Herhangi bir olay karşısında hükümetin ve Cumhurbaşkanı'nın görüşleri bellidir. Buradan bir ayrılık meselesi çıkarmak doğru değildir. Gezi parkı eylemlerinin nasıl kısa bir sürede çarpıtıldığı, Türkiye'nin nasıl köşeye sıkıştırılmak istendiğini gördük. Erdoğan'ın görüşmeleri bu doğrultudadır.

SURİYELİ MÜLTECİLER
Türkiye'ye kullandırılacak 3 milyor euro yardım gündeme gelecek. Şunu söylemek gerekiyor ki zaten Türkiye yardımlarını yapıyor. Türkiye'nin projesi yokmuş gibi bir algı oluşturmak doğru değildir. Yapılacak zirvede hepsi konuşulacak.

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI
Bu parlamento yeni bir anayasa yapmazsa ne yaparsak yapalım hiçbir şey yapmamış demektir. Şimdiye kadar hep askerler Anayasa yaptı. Anayasanın nasıl yapılacağı gayet açıktı. Son derece iyi niyetli bir şekilde bütün partilerin eşit mesafede katıldığı bir oluşuma TBMM Başkanı öncülük etti. Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Bugün yeniden anayasa yapım süreci başlamıştır. Süreçten kaçanlardan millet hesap sorar. Gerekli sayısı bulunmaza referanduma gider ve halkın oyuyla geçmiş olur. Sayın Kalın bu yolu söylüyor. Ümidimiz herkesin samimi olması. Sadece Ak Parti değil, tüm partiler seçmenlerine söz verdi. Herkes görüşlerini dile getirsin. Birbirimizi ikna edelim, millete gidelim.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)