BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar haftanın son işlem gününde yatay----

Kurlar haftanın son işlem gününde yatay

Kurlar haftanın son işlem gününde yatay
25 Haziran 2021 - 08:53 www.finansgundem.com

Haftanın son işlem gününe başlarken, kurlar dünkü kapanış seviyelerinde işlem görüyor. Dolar/TL 8,70, euro/TL ise 10,40 seviyesinden karşılık buluyor.

Yurt içinde veri gündemi sakin olurken, yurt dışında da ABD'de kişisel gelir ve harcamalar ile Michigan Tüketici Güveni izlenecek. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın Gaziantep İş Dünyası ile buluşması sırasında yapacağı açıklamalar da takipte olacak.

Dün 8,65'lerde sürdürdüğü yatay seyrini piyasaların kapanışına doğru yukarı çeviren dolar/TL, 8,70'in hemen üzerinde günü tamamladı. Haftanın son işlem gününde ise dolar ve euro dünkü kapanış seviyelerinde işlem görürken, dolar/TL 8,70, euro/TL de 10,40 civarında değerleniyor.

ABD Doları, son ayların en yüksek seviyelerine yakın seviyede seyrederken, yatırımcılar enflasyon öncü göstergelerinden olan ABD çekirdek kişisel tüketim harcamaları verisini bekliyor.

Dolar endeksi ise geçen hafta gördüğü 92.408'in altında 91.833 seviyesinde yatay seyrediyor ancak Mayıs'ta gördüğü 90'ın altı seviyelerin üzerinde işlem olması da dikkat çekiyor.

08.55 itibarıyla yüzde 0,11 oranında gerileme ile dolar/TL 8,6988, euro/TL 10,3946 seviyesinden işlem gördü. 

ABD DOLARI, KÜRESEL PİYASALARDA KAZANÇLARINI KORUYOR

Fed Başkanı Jerome Powell'ın yakın zamanda faiz artırımı yapılmayacağına dair açıklamaları tahvil ve hisse piyasalarını sakinleştirirken, dolar kazançlarını koruma yolunu seçti. Enflasyonun beklentilerden daha fazla artması ve faiz artırımına gidilmesi endişesi ise hala canlı duruyor.

Sterlin, İngiltere Merkez Bankası (BoE) yetkililerinin Faiz oranlarında artışa dair ipucu vermemesinin ardından gerilerken, Fed'in açıklamalarının ardından görülen düşük seviyelerden toparlanmaya başlasa da BoE'nin faiz artırımına dair herhangi bir ipucu vermemesiyle ve para politikasında erken sıkılaşmaya dair uyarmasıyla yüzde 0.3 düştü.

Haftanın son işlem gününde piyasalarda neler izlenecek

 

Altın yatırımcılarının gözü Fed'de

 

Milyarder iş insanından Bitcoin tavsiyesi: Her portföyde olsun

 

Arjantin ekonomide alt lige düştü

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dbb25 Haziran 2021 09:26

    Kurları düşürmek için rezerv harcanmaz, umarız artık öğrenilmiştir...bir de faizleri de tepe teoe bindirip sermayeciler de ihya edilemez...bunlar ekonominin iyileşmesini sağlamaz... tek çözüm kaliteli ve ucuz üretim yapmak, iç piyasa ihtiyacını bunlarla karşılamak ve ihracat yapmak. Başka çözüm arayanlar nal toplar...sıcak parayla da bu işler kesinlikle olmazzzzzz.....