BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriMilyarder iş insanından Bitcoin tavsiyesi: Her portföyde olsun----

Milyarder iş insanından Bitcoin tavsiyesi: Her portföyde olsun

Milyarder iş insanından Bitcoin tavsiyesi: Her portföyde olsun
25 Haziran 2021 - 07:53 www.finansgundem.com

Meksika'nın en zengin üçüncü insanı olan milyarder Ricardo Salinas, Bitcoin'e yatırım yapmanın gerekliliğini vurguladı

Bitcoin (BTC) para birimine destek veren isimler arasındaki Meksikalı milyarder, katıldığı bir yayında her portföyde BTC olması gerektiğini savundu.

21 Haziran tarihinde Blockchain Land'e verdiği röportajda milyarder Ricardo Salinas, Bitcoin yatırımı hakkında konuştu. Salinas, sahip olduğu yatırım portföyünün yüzde 10'unu Bitcoin olarak sakladığını söyledi.

"Bitcoin mükemmel bir yatırım" diyen Salinas, kendisine yöneltilen sorulardan birini yanıtlarken "tıpkı altın gibi güvenli bir yatırım aracı" olduğunu vurguladı.

En büyük dijital para biriminin özelliklerini yeteri kadar bilmeyenlerin Bitcoin'e yatırım yapmaya korktuklarını savunan milyarder isim, son fiyat düşüşüne rağmen yatırımına hala güçlü bir şekilde inandığını belirtti.

Twitter profiline Bitcoin hashtag'i ekleyen Salinas, bir numaralı kripto para birimini "dijital altına" benzetirken şu ifadeleri kullandı:

Bitcoin'in para birimi olup olmadığını tartışmanın anlamı yok. Bitcoin'in sahip olduğu avantajlar, modern dünyanın dijital altını olması için yeterli.

Altınla Bitcoin arasında bir kıyaslama yapan Salinas, değer saklama aracı olarak benzer özelliklere sahip olmalarına karşın, dijital para biriminin saklanması ve taşınmasının daha kolay olduğunun altını çizdi.

"Uluslararası düzeyde yüksek likiditeye sahip" olduğunu belirttiği Bitcoin'in, "sınırlı arzına" özellikle vurgu yaptı. 21 milyonluk toplam arzın sabit olması nedeniyle Bitcoin'e çok güvendiğini ifade etti.

Salinas ülkesindeki enflasyon hakkında konuşurken, 1981'de 1 doların 20 peso olduğunu, şimdi ise 20 bin peso seviyesine çıktığını söyledi. "Bitcoin'in sınırlı arzı bu enflasyonist yapıdan kaçınmanın yoludur" şeklinde konuştu.

Bitcoin konusunda fazlasıyla iyimser olan Salinas, altcoin seçeneklerine ise o kadar sıcak bakmıyor. Altcoin'lere olan isteksizliğini "enflasyonist yapılarına" bağlıyor.

Konuşmasında Ethereum'u örnek olarak gösteren milyarder isim, "Ether'in sınırsız miktarda üretilebileceğini" söyleyerek "zamanla değer kaybı yaşanabileceğini" ileri sürdü. Ricardo Salinas, konuşmasını tamamlarken, her yatırımcının portföyünde Bitcoin bulunması gerektiğini yineledi.

Cointelegraph tarafından haberi yapıldığı üzere Bitcoin, derin bir düzeltme sürecine girmiş olsa da zincir üstü verilere göre hala yükseliş potansiyeli barındırıyor. (cointelegraph)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)