BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar haftanın son işlem gününde hareketlendi----

Kurlar haftanın son işlem gününde hareketlendi

Kurlar haftanın son işlem gününde hareketlendi
06 Kasım 2020 - 13:55 www.finansgundem.com

Piyasalarda ABD seçimleri ve Merkez Bankası'nın adımları takip edilirken yeni rekorlar dolar/TL'de 8.56, Euro/TL'de 10.17 seviyesinde oluştu.

FINANSGUNDEM.COM

ABD seçim sonuçlarının gölgesinde dolar 2,5 yılın en düşük seviyelerinden çıkış yaparken Dolar/TL kuru 8,5677 seviyesinde tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Euro ise 10,1821 seviyesi ile tarihi zirvesini yeniledi.

Bu hafta başında ABD seçimlerinden önce dolar/TL 8,5450 ve Euro/TL 10,0 seviyesini görerek rekor tazelemişti.

16:30 itibarıyla dolar/TL 8,5588, Euro/TL 10,1704 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, hafta başında jeopolitik gelişmeler ile merkez bankasından piyasaların bir hamle beklentisi olması ile yükseliş izlenen döviz kurlarında, haftanın ikinci yarısında ise sonuçlanmayan ABD seçimlerinin etkisiyle gerileme görüldüğünü kaydetti.

Gelişen ülke para birimleri içinde Türk Lirası, Rus rublesi ve Güney Afrika randıyla birlikte dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimlerinden oldu. Sene başından itibaren dolar karşısında TL %30 üzerinde değer kaybetti.

BİST haftanın son işlem gününde yön arayışında

Haftaya piyasaların gündemi yoğun olacak

Dünyanın her yerinde geçerli tek banka hesabı

Ağaoğlu: Ortada 'çoklu faiz' var, çoklu faiz belirsizlik demektir

Fitch: TL'deki baskı, faiz artırımı ihtimalini yükseltti

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip06 Kasım 2020 21:58

    MB Politika faizlerini artırmadı..Ama geç likidite faiz oranları %14,75 oldu..Yani sözde "çaktırmadan" arka kapıdan örtülü faiz artırımı yapmış oldu..Ancak; Korona 2. Dalga, S-400, İdlib, Suriye, Doğu Akdeniz, Karabağ, ABD ve AB yaptırımları gibi TİK-TAK çalışmaya devam eden SAATLİ BOMBALAR var ve bunlardan birisinin bile patlaması halinde böyle "Saklambaç" oyunları ile arka kapılardan ve çaktırmadan değil, alenen ve "son kurşununa kadar" Faiz Silahı ateşlenecektir. Ama ortaya çıkması kuvvetle muhtemel bu Krizler, yüksek faizlere rağmen yine de Doları ve Ekonomiyi patlatırsa işte o zaman Pompei'nin son günleri başlar..