BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDünyanın her yerinde geçerli tek banka hesabı----

Dünyanın her yerinde geçerli tek banka hesabı

Dünyanın her yerinde geçerli tek banka hesabı
06 Kasım 2020 - 11:32 www.finansgundem.com

HSBC müşterilerinin tek bir hesap üzerinden birden fazla pazarda hizmet verecek ücretsiz mobil tabanlı küresel hesap hizmetini tanıttı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev İngiliz bankası HSBC, müşterilerinin 20’yi aşkın farklı pazarda gerçek zamanlı olarak para yatırmak, yönetmek ve göndermek için kullanabilecekleri ücretsiz mobil tabanlı yeni hizmeti Global Money Account’ın lansmanını yaptı. Bankanın uygulaması Revolut ve Transferwise gibi finansal teknoloji şirketlerinin uygulamalarıyla benzerlik taşıyor.

Global Money Accout uygulaması ilk olarak ABD’de kullanıma açılıp 2021 yılında diğer pazarlara yayılacak. Kullanıcılar banka uygulamasına sadece beş tıkla anında ulaşabilecekler.

HSBC ABD’nin Dijital Ödemeler Servet ve Kişisel Bankacılık Birimi Başkanı Carolyn Criscitiello konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Global Money’nin amacı müşterilerimize tüm finansal ihtiyaçlarını tek bir küresel hesap üzerinden sunmaktır. Bu sayede müşteriler bir pazardan diğerine hareket ettiklerinde yeni bir hesap açmak zorunda kalmayacaklar. Zira sahip oldukları hesap da onlarla birlikte hareket edecekler. Bu birden fazla piyasada fatura ödemelerini, ülkeler arası transfer yapmalarını ve bulundukları yerin yerlisi gibi harcama yapmalarını sağlayacak” ifadelerine yer verdi.

Criscitiello bankanın hedeflerinden birinin de diğer bankaların müşterilerine de anında uluslararası transfer imkânı sunmak için ödeme hizmetlerini genişletmek olduğunu söyledi.

Bankalar yeni hizmetleriyle Transferwise ve Revolut gibi bankacılık trendini belirleyen fintek şirketlerine kaptırdıkları müşterileri benzer biçimde ülke sınırı olmayan hesaplar oluşturarak yeniden kazanmayı hedefliyor. Benzer bir şekilde Banco Santander da bağımsız servisi PagoFX üzerinden İngiltere’deki perakende piyasalarına ve bireysel yatırımcılara hizmet sunmayı hedefliyor.

Allianz'ın karı arttı, geliri düştü

 

İspanyol bankalarından dijital kimlik hamlesi

 

BBVA piyasayı Amazon teknolojisiyle izleyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)