BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHaftaya piyasaların gündemi yoğun olacak----

Haftaya piyasaların gündemi yoğun olacak

Haftaya piyasaların gündemi yoğun olacak
06 Kasım 2020 - 13:22 www.finansgundem.com

Haftaya yurt içinde işsizlik, cari denge, sanayi ve ihaleler, yurt dışında MB başkanları izlenecek

Gelecek hafta piyasalar yurt içinde işsizlik, cari işlemler dengesi, sanayi üretimi ve Hazine ihaleleri, yurt dışında merkez bankası başkanlarının konuşmalarına odaklanacak.

Yurt içinde veri gündemi ve Hazine ihaleleri

Haftanın ilk günü Türkiye'de çok önemli bir veri bulunmazken, TÜİK tarafından açıklanacak finansal yatırım araçları reel getiri oranları (10.00), Hazine tarafından açıklanacak iç borç çevirme oranları izlenecek

Haftanın ikinci günü işgücü istatistikleri gelecek. İşsizlik oranı Temmuz döneminde %13,4 olarak açıklanmıştı. Ağustos döneminde oranın hafif aşağı geleceği tahmin ediliyor. Aynı gün inşaat maliyet endeksi açıklanacak. İki verinin de açıklanma saati 10.00 olacak.

Aynı gün Hazine tarafından düzenlenecek iki ihale de yakından takip edilecek. Hazine 2 yıl vadeli yeni gösterge olacak sabit kuponlu tahvili ilk kez piyasaya sunarken, 5 yıllık gösterge tahvili yeniden satacak. Bir önceki ihalelerde 2 yıllık ortalama faiz %13,90, 5 yıllık ortalama faiz %12,98 olarak gelmişti.

Hafta ortasının en önemli verisi ödemeler dengesi rakamları olacak (10.00).

Perşembe günü Merkez Bankası'nın haftalık verileri izlenecek.

Haftanın son günü sanayi üretimi rakamları gelecek. Bir önceki ay takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde yıllık %10,6 artış yaşanmıştı. Aynı gün perakende satış ve ciro endeksleri de izlenecek (10.00).

Merkez Bankası Beklenti Anketi, haftanın son gününün diğer takip edilecek gündemi olacak.

Ağaoğlu: Ortada 'çoklu faiz' var, çoklu Faiz belirsizlik demektir

ABD Seçimleri

Yurt dışında haftanın en önemli gündemi merkez bankası başkanları tarafından gelecek açıklamalar olacak.

Avrupa Merkez Bankası(ECB) tarafından düzenlenen "Merkez Bankacılığı 2020" forumu 11 Kasım Çarşamba günü TSI 16.00'da Başkan Christine Lagarde'ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Aynı gün Başkan Yardımcısı Luis de Guindos ve İcra Komitesi Üyesi Philip Lane'in başkanlık edeceği iki panel düzenlenecek. Forumun ikinci günü olan 12 Kasım Perşembe
ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell, İngiltere Merkez Bankası
(BoE) Başkanı Andrew Bailey ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşacağı panel TSI 19.45'te başlayacak.

Hafta boyunca merkez bankası başkan ve yetkililerinden ard arda konuşmalar gelecek. Haftanın ilk günü İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey (13.35), Avrupa Merkez Bankası( ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Yves Mersch (15.00), Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ve Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker'ın konuşmaları olacak.

Salı günü Boston Fed Başkanı Eric Rosengren TSI 18.00'de ve TSI 24.00'te konuşma yapacak. Aynı gün Avrupa Birliği'nin Avrupa işleri bakanları, yeni bir Brexit ticaret anlaşmasını imzalamak için son tarih olan 15 Kasım öncesi video konferans aracılığıyla bir araya gelecekler.

Aynı gece MSCI, 2020 dördüncü dönem endeks revizyonlarını açıklayacak.

Perşembe günü İngiltere Merkez Bankası(BoE) Başkanı Andrew Bailey, Financial Times Küresel Konferansı'nda konuşacak (11.00). Chicago Fed Başkanı Charles Evans TSI 21.00'de, New York Fed Başkanı John Williams TSI 22.00'de açıklamalarda bulunacak.

Haftanın son günü New York Fed Başkanı John Williams (15.00), St. Louis Fed Başkanı James Bullard(16.30) ve İngiltere Merkez Bankası(BoE) Başkanı Andrew Bailey (19.00) konuşma yapacaklar.

Joe Biden, bir eyalette daha Trump'ın önüne geçti

ABD'de Enflasyon İzlenecek

ABD'de haftanın en önemli verisi perşembe günü tüketici fiyatları ve cuma günü üretici fiyatları olacak. Tüketici ve çekirdek tüketici fiyatlarının bir önceki ay olduğu gibi yüzde 0,2 artacağı tahmin ediliyor.

Üretici fiyatlarında yüzde 0,2, çekirdek üretici fiyatlarında yüzde 0,3 artış olacağı yönünde tahminler oluştu.

Haftanın son günü Michigan tüketici güven endeksi diğer takip edilecek ABD verisi olacak. Endekssin 81,8 puandan 82,0 puana çıkması bekleniyor.

Yine haftanın son günü gelecek olan Euro Bölgesi büyüme ikinci tahmini piyasaların izleyeceği diğer bir veri olacak.

Petrol piyasasını ilgilendiren iki rapordan OPEC'in aylık raporu 11 Kasım'da, Uluslararası Enerji Ajansı(IEA) 12 Kasım'da açıklanacak.

Gelecek hafta Yeni Zelanda, Belarus, Sırbistan, Mısır, Meksika ve Peru merkez bankalarından faiz kararları gelecek.

CFO'lar gelecek üç aya daha iyimser bakıyor

Almanya'dan Trump'a üstü kapalı mesaj

Ekimde sanayi sektöründe ihracat rekoru

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)