BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Küresel üretim 2030'a kadar sert düşebilir'----

'Küresel üretim 2030'a kadar sert düşebilir'

'Küresel üretim 2030'a kadar sert düşebilir'
14 Aralık 2021 - 09:43 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan, küresel petrol üretiminin, fosil yakıtlara yönelik yatırımların düşmesinden dolayı, 2020'li yılların sonuna kadar yüzde 30 azalabileceğini kaydetti.

Petrol Bakanı Abdülaziz bin Selman Riyad'da yaptığı açıklamada, "Enerjiye yeterli harcama yapılmazsa, tehlikeli olabilecek bir safhaya doğru ilerliyoruz. Sonuç bir 'enerji krizi' olabilir" dedi.
Suudi Bakan, günlük petrol üretiminin 2030 yılına kadar 30 milyon varil düşebileceğini söyledi ve enerji şirketleri ve yatırımcılarından petrol ve doğalgaza ilişkin "ürkütücü mesajları" dikkate almamalarını istedi.

Prens Abdülaziz'in bu değerlendirmeleri, Suudi Maliye Bakanı'nın benzer uyarılardan bulunmasının ardından geldi.

Suudi bakanların görüşleri, gezegenin ısınmasını yavaşlatmak gerektiğini söyleyen çevre aktivistlerinin büyük kısmının görüşleri ile farklılaşıyor. Zengin ülkelere danışmanlık yapan Uluslararası Enerji Ajansı, dünya 2050 yılına kadar karbon emisyonlarını nötralize edecekse, fosil yakıtlara yeni yatırımların durdurulması çağrısında bulundu.

Dünyanın bir numaralı petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, üretimi artırmak için halen milyarlarca dolar harcayan birkaç ülke arasında yer alıyor. Krallık, kapasitesini 2027 yılına kadar günlük 12 milyon varilden 13 milyon varile çıkarmaya çalışıyor.

Riyad merkezli düşünce kuruluşu Uluslararası Enerji Forumu'na göre, petrol ve doğalgaz projelerine yönelik küresel harcamalar 2020'de yüzde 30 azalarak 309 milyar dolara geriledi ve bu yıl yalnızca küçük çaplı bir artış gerçekleşti.

Suudi Arabistan 8 yılın ilk bütçe fazlasına hazırlanıyor

 

Suudi ve Umman şirketlerinden 30 milyar dolarlık mutabakat

 

Suudi Arabistan'ı hedef alan 2 SİHA imha edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)