BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi ve Umman şirketlerinden 30 milyar dolarlık mutabakat----

Suudi ve Umman şirketlerinden 30 milyar dolarlık mutabakat

Suudi ve Umman şirketlerinden 30 milyar dolarlık mutabakat
07 Aralık 2021 - 11:10 www.finansgundem.com

Suudi ve Umman şirketleri 30 milyar dolar değerinde 13 mutabakat zaptı imzaladı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Umman Sultanlığı'na yaptığı ziyarette, önde gelen Suudi şirketler ile Umman Yatırım Otoritesi ve özel sektördeki bazı şirketler, 30 milyar dolara ulaşan 13 mutabakat zaptı imzaladı.

Bu mutabakat muhtıraları gelecek vaat eden sektörlerde belirli projelerdeki yatırımları ve ortak çalışmayı güçlendirmeyi ve iki kardeş ülke yönetimlerinin ortak ilgi alanına giren yatırımları karşılıklı güçlendirme vizyonunu hayata geçirmeyi hedefliyor.

Yatırım anlaşmaları Umman’ın Dukm bölgesinde enerji, yenilenebilir enerji, sağlık hizmetleri yönetimi, ilaç endüstrisi, şehir planlama, turizm, petrokimya, imalat, gıda ve tarım endüstrileri, ulaşım ve lojistik, bilgi teknolojisi ve finansal teknoloji alanlarını kapsıyor.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’nın haberine göre, Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Halid bin Abdülaziz el-Falih, “Suudi Arabistan Krallığı ve Umman Sultanlığı, Suudi ve Umman iş sektörleri arasında çeşitli yatırım ortaklıkları kurulmasına verimli bir zemin sağlayan gelecek vaat edici yatırım fırsatlarıyla dolu” dedi.

Bakan Falih, imzalanan mutabakat muhtıraları ile Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu ve Umman’ın 2040 Vizyonu’nun beklentilerini gerçekleştirecek ve hizmetlerin gelişimine yansıyacak şekilde bazı alanlardaki yatırımları güçlendirmeye çalışacaklarını söyledi.

Suudi Arabistan'ı hedef alan 2 SİHA imha edildi

 

Suudi Arabistan'da ilk kez Omikron varyantı tespit edildi

 

ABD Umman Denizi’nde bir gemiye el koymaya çalıştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)