BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel piyasalarda enflasyon endişesiyle satış baskısı sürüyor----

Küresel piyasalarda enflasyon endişesiyle satış baskısı sürüyor

Küresel piyasalarda enflasyon endişesiyle satış baskısı sürüyor
19 Mayıs 2021 - 08:50 www.finansgundem.com

19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kapalı olduğu bugün küresel piyasalarda risk iştahı zayıf seyrediyor. Borsalarda satışlar ağır basarken, altın fiyatları 3 ayın zirvesinde kalmaya devam ediyor.

Yurt içi piyasalarda Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle işlem yapılmazken yurt dışında ise günün tek önemli gündem maddesini ABD Merkez Bankası(Fed) tutanakları olacak. Fed, 27-28 Nisan Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısına ilişkin tutanakları açıklayacak. Tutanaklar TSİ 21.00'de açıklanacak.

ABD borsaları, dün büyük perakende şirketlerinden Walmart, Macy's ve Home Depot'nun ilk çeyrek satışlarının beklentilerin üzerinde artmasıyla pozitif seyirle başladığı günü konut başlangıçları verisinin beklentilerin altında kalmasıyla yönünü aşağı çevirdi.

Negatif seyir ABD vadeli kontratlarında bugün de devam ediyor. ABD vadeli endeksleri yüzde 0,5'lere yakın ekside işlem görüyor.

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, konut başlangıçları, nisanda aylık yüzde 9,5 azalışla 1 milyon 569 bine gerilerken, inşaat izinleri yüzde 0,3 artışla 1 milyon 755 bine çıkmasına rağmen beklentileri karşılayamadı.

Asya borsaları düşüşte, altın zirvesinde

Wall Street'teki satışlar küresel risk iştahını da etkilerken Asya borsalarında satıcılı bir gün yaşanıyor. Asya piyasalarında düşüşler devam ederken, enflasyona dair belirsizlikler yatırımcıların riskli varlıklardan kaçınmasına neden oldu.

Çin’in kripto paraların finansal ödeme işlemlerinde kullanılmasını yasaklaması da ilgili şirket hisselerinin düşmesinde etkili oldu. MSCI Asya Pasifik Endeksi, Hong Kong ve Güney Kore’nin tatil nedeniyle kapalı olmasına rağmen yüzde 0,3 düştü. Çin CSI300 endeksi yüze 0,6 düşerken Japon Nikkei endeksi de yüzde 1,1 geriledi.

Küresel enflasyon baskısı nedeniyle yükselişini sürdüren spot altın 3 ayın zirvesindeki yerini koruyarak, bu sabah 1.870 doların hemen altında işlem görüyor. 

Enflasyon belirsizliği

Daiwa Securities Baş Küresel Piyasalar Stratejisti Hirokazu Kabeya ise yatırımcıların enflasyona odaklandıklarını ve daha net bir resim görene kadar büyük kararlar vermekten kaçınacaklarını söylüyor. Kanbeya, buna rağmen hisse fiyatlarında bir çöküş beklemediğini söyledi ve ekledi:

Enflasyon endişeleri piyasaları şimdilik belirsiz kılacaktır.

Altında yükselişin sonu mu?

Veri gündemi

İngiltere'de günün erken saatlerinde tüketici, üretici ve perakende fiyatlar açıklanacak (09.00).

Euro Bölgesi için Nisan ayına ilişkin nihai enflasyon verileri gelecek (12.00).

ABD'de MBA mortgage endeksleri (14.00), DoE petrol stokları (17.30) verileri izlenecek.

Japonya 1 ve 5 yıllık, İngiltere 14 yıllık, Almanya 10 yıllık ve ABD 20 yıllık tahvil ihaleleri gerçekleştirecek.

Petrol-enflasyon-altın üçgeni

Bireyler TL’ye dönüp, yüksek faizden yararlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)