BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKüresel ekonomi için en iyi gösterge: Bakır fiyatları----

Küresel ekonomi için en iyi gösterge: Bakır fiyatları

Küresel ekonomi için en iyi gösterge: Bakır fiyatları
25 Haziran 2022 - 11:05 www.finansgundem.com

Birçok sanayi alanında kullanılan ve inşaat sektörünün önemli bir kalemi olan bakır fiyatlarının hareketi küresel ekonomi için önemli bir gösterge.

Bakır fiyatları küresel ekonomi için öncü bir gösterge olarak yorumlanıyor. Fiyatlardaki düşüşü ekonomik durgunluğa işaret ederken, yukarı hareket ekonomilerde canlanmanın başladığı şeklinde değerlendiriliyor. Ekonominin geleceğini okumak için bir barometre olarak gösterilen bakır fiyatları ise sürekli düşüyor. Bakır fiyatları Perşembe günü 16 ayın en düşük seviyesine ulaştı. İki haftada %11'den fazla düşüş yaşandı.
TD Securities emtia stratejisi direktörü Daniel Ghali, "Bakır fiyatları, küresel büyümenin yavaşladığı gerçeğini açıklıyor" dedi. CNN’in haberine göre, bakır, elektrik telleri ve su boruları da dahil olmak üzere birçok inşaat malzemesinde kullanılıyor. Bu, talep, ekonomi genişlediğinde ısınma ve daraldığında soğuma eğiliminde olduğundan, genellikle ekonomik faaliyet için bir gösterge olarak değerlendiriliyor.
S&P Global tarafından Perşembe günü yayınlanan Satın Alma Yöneticileri Endeksi, bu ay ABD'de özel sektör üretiminin "keskin" bir şekilde yavaşladığı gösteriyor.
Avrupa'da, euro kullanan 19 ülkeyi içine alan Satın Alma Yöneticileri Endeksi ise haziran ayında 16 ayın en düşük seviyesine geriledi.
Dünya ekonomisinin lokomotifi haline gelen Çin’de de ekonomi yavaşlıyor. Bu tablo karşısında bakır fiyatlarının bir miktar daha aşağı gelmesi bekleniyor.

Şekere bir zam daha geliyor

 

Ham madde ve ara mamullerdeki vergi düştü

 

Kripto paralar gerçekten şeffaf mı?

 

Putin'den küresel enflasyon açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)