BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKurda istikrar bekliyoruz!----

Kurda istikrar bekliyoruz!

Kurda istikrar bekliyoruz!
23 Ağustos 2013 - 16:51 www.finansgundem.com

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçıların volatiliteden zarar ettiğini açıkladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçıların volatiliteden zarar ettiğini belirterek "İhracatçı kurda seviyenin korunmasını bekliyor, çünkü fiyat yaparken kurda istikrar görmek istiyor. Gelişmeleri yakından ve dikkatle izliyoruz" dedi.
Büyükekşi yaptığı açıklamada, reel sektörde ihracat, üretim, istihdam konularında olağanüstü herhangi bir hareketlilik olmadığı halde para piyasasındaki gelişmeler sonrasında döviz kurunda dalgalanma yaşandığını ifade ederek, şunları aktardı:
"En son yaptığımız ve 20 Ağustos'ta kamuoyuyla da paylaştığımız ihracatçı eğilim anketinde; ihracatçılarımız, ihracatın artması için en başta döviz kurunun dengede olması gerektiğini beyan etti. Rekabetçi kur seviyesi olarak doların 1,90 ve sepetin de 2,20 civarında olması gerektiği ortaya çıktı. İhracatçılar volatiliteden zarar ediyor. İhracatçı kurda seviyenin korunmasını bekliyor, çünkü fiyat yaparken kurda istikrar görmek istiyor. Gelişmeleri yakından ve dikkatle izliyoruz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)