BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKurban kesecekler dikkat! Cezası var----

Kurban kesecekler dikkat! Cezası var

Kurban kesecekler dikkat! Cezası var
28 Ağustos 2017 - 17:52 www.finansgundem.com

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kurban kesiminde uygunsuz davranarak hayvanın eziyet çekmesine neden olanlara ceza kesileceği uyarısında bulundu

Kurban Bayramı'nın insanların iyilik ve merhamet hislerini açığa çıkarması bakımından önemli olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Dini vecibemizi yerine getirirken, elimizde bulunanları ihtiyaç sahipleri ile paylaşırken, bu güzel  bayrama hayvanlarımıza eziyet ederek halel getirmeyelim." diye konuştu.

Kurban ehil kimseler tarafından kesilmeli

Kurbanın ehil bir kişi tarafından kesilmesinin önemine işaret eden Eroğlu, kesimin ibadet ruhuna uygun olarak süratli bir şekilde, hayvana acı çektirmeden yapılması gerektiğini ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi  gerektiğini vurguladı.

Hayvanların uygunsuz ve gereksiz yere acı çekmelerine sebep olmanın  kanun ve yönetmelikler ile cezalandırılacağına dikkati çeken Eroğlu, Hayvanları  Koruma Kanunu'nda yer alan "Hayvanların kesilmesi, dini kuralların gerektirdiği  özel koşullar dikkate alınarak hayvanı korkutmadan, ürkütmeden, en az acı verecek  şekilde, hijyenik kurallara uyularak ve usulüne uygun olarak bir anda yapılır.  Hayvanların kesiminin ehliyetli kişilerce yapılması sağlanır"  hükmüne işaret  etti. Eroğlu, bu hükme aykırı davrananlara hayvan başına bin 97 lira idari para  cezası uygulanacağını bildirdi.

Eroğlu, söz konusu Kanun uyarınca yürürlüğe konulan "Kurban  Hizmetlerinin Diyanetİşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Yönetmelik"  hükümlerine aykırı hareket edenlere de hayvan başına 2 bin 752 lira idari para  cezası kesileceğini söyledi.

Kötü muamele yasak

Bakan Eroğlu, hayvanlara her türlü kötü muamelenin yaptırıma tabi  olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hayvanları Koruma Kanunu'na göre, hayvanlara kasıtlı olarak kötü  davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı  soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik  acı çektirmek yasak olup, bu hükme aykırı davrananlara 546 lira idari para cezası  uygulanır."

Kesin olarak öldüğü anlaşılmadan hayvanların vücutlarına müdahalede  bulunmanın da yasak olduğuna dikkat çeken Eroğlu, bu hükme aykırı davrananlara  546 lira para cezası uygulanacağını belirtti.

Kurban Bayramı süresince Orman ve Su İşleri Bakanlığı İl Şube  Müdürlükleri tarafından gerekli önlemlerin alınacağını ifade eden Eroğlu, kurban  kesim ve satış yerleri ile ilgili denetimlerin de yerel yönetim birimleri ile  müştereken yapılacağını kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)