BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, İngiltere'yi uyardı: Askeri unsurları vurabiliriz!----

Rusya, İngiltere'yi uyardı: Askeri unsurları vurabiliriz!

Rusya, İngiltere'yi uyardı: Askeri unsurları vurabiliriz!
07 Mayıs 2024 - 08:28 www.finansgundem.com

İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron'ın yaptığı açıklamalar, Rusya'nın tepkisini çekti. Cameron'ın Ukrayna'nın Rus topraklarına İngiliz silahlarıyla saldırma hakkına sahip olduğu yönündeki ifadeleri, Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından eleştirildi.


Rusya'nın İngiltere'ye yönelik sert uyarısı krizi derinleştiriyor...

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın İngiliz silahlarıyla Rus topraklarına saldırması durumunda, Ukrayna dışında da İngiltere'ye ait askeri unsurların vurulabileceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'ın Reuters'a verdiği röportajda "Ukrayna'nın, Rus topraklarındaki hedeflere İngiliz silahlarıyla saldırma hakkına sahip olduğu" yönünde açıklama yaptığı anımsatıldı.

Bu sebeple İngiltere'nin Moskova Büyükelçisi Nigel Casey'in bakanlığa çağrıldığı ve protesto notası verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Cameron'un düşmanca açıklaması, İngiltere'nin, Ukrayna'ya verilen uzun menzilli seyir füzelerinin Rus topraklarına karşı kullanılmayacağı yününde daha önce verdiği taahhütleriyle çelişiyor. Cameron, bu yaklaşımı reddederek, ülkesinin fiilen çatışma tarafı olduğunu kabul etti. Rus tarafı, Cameron'ın ifadelerini ciddi bir gerilim kanıtı ve Londra'nın çatışmalarda Kiev tarafında yer aldığı teyidi olarak değerlendiriyor. Ukrayna'nın İngiliz silahlarıyla Rus topraklarına yapacağı saldırılara yanıt olarak, Ukrayna'da ve Ukrayna dışında bulunan İngiltere'nin herhangi bir askeri unsur ve teçhizatı vurulabilecek.

 

ABD'nin yaptırımları Rusya'nın ticaret hacmini geriletti

 

Rusya, Donetsk’teki Oçeretino yerleşim birimini ele geçirdi

 

Çin'den İngiltere Savunma Bakanlığı'na siber saldırı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.07 Mayıs 2024 09:19

    CAMERON PUTİNE UKRAYNA/ZELENSKİ ARACILIĞI İLE YUMRUK ATTIRMAYA KALKARSA PUTİN'İN DE BİR JUDO HAREKETİ İLE CAMORONUN'UNDA KOLLARINI KIRMA HAKKI DOĞAR