BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKura takılmadan reformlara dönelim----

Kura takılmadan reformlara dönelim

Kura takılmadan reformlara dönelim
13 Mart 2015 - 12:48 www.finansgundem.com

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, dolar kuruna ilişkin açıklamalarda bulundu

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde cnbc-e'nin sorularını yanıtladı. Son dönemdeki gelişmeleri değerlendiren Başaran Symes şunları söyledi: "Piyasalar istikrar ve süregelen anlamlı hikayeyi istiyor. Merkez Bankası'nın kanun çerçevesindeki hareket alanı, araçları kullanabilmesi son derece önemli. Bir araya gelmek son derece olumlu. Roller üzerinde bir mutabakat sinyalini görüyoruz. Piyasalar buna olumlu bakacaktır. MB'nin bağımsızlığının teyit edilmiş olması kuvvetli bir sinyal. Kurdaki hareket belirsizliğin altını bir kez daha çiziyor. İş dünyası bu yüzden tedirgin günler geçirdi. Tedirginliğin ortadan kalktığını söyleyemeyiz. Babacan'ın hep uyarıları oldu. İş dünyası küresel haberlere açık. Risk yönetimini iyi yapan kurumlar böyle durumlardan daha kolay çıkacaktır."

AKSİYONA İHTİYACIMIZ VAR

TÜSİAD Başkanı şöyle devam etti: "Biz kendi ev ödevlerimize bakacağız. Türkiye'de kurumlarımızı roller itibariyle doğru kullanacağız. Uluslararası piyasaların bu dalgasında çıkaracağımız en önemli ders de bu olacak. Kurumlar için daha rahat bir ortam sağlayalım. Merkez Bankası oldukça tecrübeli. Rolleri itibariyle hareket ettiğinde iyi yönetimler yaptı. Yetkili kadrolarımıza güvenelim, biraz da takip edelim. Bizim böyle bir dönemde kur ve faize takılmadan reform ajandasına dönmemiz gerekiyor. Biraz daha aksiyona ihtiyacımız var. Dönüşüm paketinde uygulamaya odaklanalım." Faiz tartışmasıyla ilgili de konuşan Başaran Symes, "Faiz, kur son derece önemli dinamikler. Ama en az bunlar kadar hatta daha önemlisi reformlar. Reformlara dönmek için yeteri kadar ortam oluştu. Dönmeme riskimiz yok" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)