BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKullanılmayan doğalgaza 140 milyon ----

Kullanılmayan doğalgaza 140 milyon

Kullanılmayan doğalgaza 140 milyon
05 Ekim 2013 - 07:19 www.finansgundem.com

ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaklaşan kış koşullarında kullanılacak doğalgaz hakkında açıklamalarda bulundu

Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ'nin hisse devir imza töreni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in katılımıyla gerçekleşti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de elektrik dağıtım hizmetinin özelleştirilmediği hiçbir bölgenin kalmadığını dile getirerek yaklaşık 13 milyar dolarlık bir geliri hazineye aktararak bunu gerçekleştirdiklerini dile getirdi. "Biz şu anda Türkerler'e hiçbir kamu malını satmış değiliz. Bu bir varlık satışı, mülkiyet devri değildir. Biz, bu kamu hizmetinin özel sektör eliyle yapılmasının önünü açıyoruz" diyen Yıldız, Dicle ve Van bölgesinin kayıp kaçaklarını bir yere bıraktığımızda, Türkiye'nin diğer 19 bölgede AB üyesi ülkelerden daha düşük bir kayıp kaçakla çalıştığına dikkat çekti.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, bir gazetecinin nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz götürülmesi için vatandaşların başvurularının ne durumda olduğunu sorması üzerine, şu ana kadar yapılan başvurular sonucunda ilçelerin isminin net olarak belirlenmediği yanıtını verdi. Son duyurunun yapıldığını ifade eden Yıldız, bunun son bir fırsat olduğunu dile getirerek, "İnşallah ümit ediyorum ki, 25-30 ilçe bu fırsattan yararlanacaktır" dedi.
"Bitiren yeniden alabilir"
Başkent doğalgaz satışını 110 TL ile sınırlamasının hatırlatılması üzerine de Bakan Yıldız, doğalgaz sıkıntısının vatandaşlar için söz konusu olmadığının altını çizdi. Herkesin rahatlıkla doğal gaz alımı yapabileceğini dile getiren Bakan Yıldız, "Her aya has olmak üzere bir düzenleme yapıldı. Ekim ayına 135 lira, kasım ayında bin 320 lira, ocak ayında 620 liralık doğalgaz alımı yapılabilecek. Eğer o ay içinde bitirdilerse ikinci, üçüncü kez de alabilirler. Biz her zaman vatandaşın haklarından yanayız" şeklinde konuştu. Vatandaşların önlem almalarını gerektirecek bir durum olmadığını da vurgulayan Yıldız, şu ana kadar vatandaşın kullanmadıkları 140 milyon TL'lik doğalgaz aldığına dikkat çekti. Yıldız, vatandaşların ihtiyaçları kadar doğalgaz almalarının ve herhangi bir sıkıntının olmadığının tekrar altını çizdi.
'Zamma zemin hazırlanıyor'
CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, doğalgaza kota uygulamasının önümüzdeki günlerde yapılacak zamma alt yapı hazırlama amacını taşıdığını ileri sürdü. Alçın yaptığı yazılı açıklamada, Ankara halkının bir süredir doğalgaz temininde kota uygulaması nedeniyle zorluklar yaşadığını belirterek, "Ankara'da doğalgaz hava kirliliğini önlemek amacıyla yaygınlaştırılmıştır. Doğalgaz artık Ankara'da yakıtta tek seçenektir. Ancak bugün Ankaralı peşin para ile doğalgaz alamamaktadır, kota uygulanmaktadır" dedi. Serbest piyasa ekonomisinde, üstelik talebi karşılayacak yeteri kadar doğalgaz varken neden kota uygulandığını soran Alçın, "Öyle anlaşılıyor ki önümüzdeki günlerde yapılacak zamlara ortam, alt yapı hazırlanıyor. Ankara halkı önce doğalgazsız bırakılarak, yarınlarda yapılacak zamlara tepki vermesi önlenmek isteniyor. Halk, doğalgaz zammına psikolojik olarak hazırlanmaya çalışıyor" iddiasında bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)