BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKritik gün yarın----

Kritik gün yarın

Kritik gün yarın
17 Mart 2013 - 17:13 www.finansgundem.com

Eurogrup yapacağı 10 milyar dolarlık yardım için Güney Kıbrıs bankalarında bir miktar birikime el koyacak

Kıbrıs Rum Parlamentosu Brüksel alınan kararı oylamak için bugün saat 14:00’da gerçekleştirmeyi planladığı olağan üstü toplantıyı Pazartesi gününe erteledi.
Eurogrup maliye bakanları dün yapılan toplantı neticesinde Güney Kıbrıs kurtarma programı kapsamında yapılacak yardıma Kıbrıs Rum kesimi vatandaşlarının da katkı yapmasını talep etti.
Hürriyet.com'da yer alan habere göre,Eurogrup, Güney Kıbrıs'a vereceği yardım paketi için bugüne kadar Yunanistan, Portekiz gibi ülkelere yapmış olduğu yardımlardan farklı bir talepte bulundu.
PARALARIN BİR KISMINA EL KONACAK
Karara göre Eurogrup yapacağı 10 milyar dolarlık yardım için Güney Kıbrıs bankalarında 100 bin euro üzerinde birikimi olan mudileri paralarının yüzde 10’a yakın bir kısmına el koyacak. Yapılacak bu kesintilerde elde edilecek gelirin ekonomiye toplamda 6 milyar dolarlık bir katkı yapması öngörülüyor.
Dün sabah saatlerinde Brüksel’den yapılan açıklamayla kamuoyuna duyurulan karara Güney Kıbrıs vatandaşlarının tepki göstermesi üzerine açıklama yapan Devlet başkanı Nicos Anastasiades programın başarısız olması durumunda ülkenin en büyük iki bankasının çökeceğini konusunda vatandaşlarına uyarıda bulundu.
YARIN KRİTİK GÜN
Pazartesi gününün ülkede resmi tatil olması sebebiyle Salı günü yürürlüğe girmesi kararlaştırılan karara ilişkin detaylar ise yarın Güney Kıbrıs parlamentosunda görüşülecek
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)