BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKripto ticaretini önce düzenleyen kazanacak----

Kripto ticaretini önce düzenleyen kazanacak

Kripto ticaretini önce düzenleyen kazanacak
26 Mayıs 2021 - 15:31 www.finansgundem.com

Kripto para ticaretine ilişkin düzenleme ihtiyacı finans dünyasının en önemli gündem maddelerinden birisi. Brexit sonrası yeni düzenlemelere ihtiyaç duyan İngiltere bu alanda öne geçme fırsatına sahip

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Brexit sonrasında İngiltere’nin düzenleyicilerin kripto paralar alanında düzenlemelerde erken davranması ihtimali, ülkenin küresel rakipleri karşısında öne geçmesi için değerli bir fırsat oluşturuyor.

Finans sektörü lobi grubu TheCityUK, İngiltere'nin "yeni ticaret politikasını bir araç olarak kullanarak" dijital girişimler için mevzuat rekabetini kazanması gerektiğini açıkladı. Lobi grubu İngiltere finansının yeni ticaret politikalarını "yeni nesil teknolojik gelişmeler" konusunu ön plana çıkarmak için kullanması gerekliliğine dikkat çekti.

Financial News’in haberine göre lobi kripto paralar için uluslararası çaptı kabul edilebilir standartlar belirtilmesine ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Açıklamada bu standartlar belirlenirken sektörün tüm yönleriyle düzenlenmemesini ve blockchain teknolojisinin kullanılması öneriliyor.

Lobi grubunun raporu, kripto para birimlerinin zorlu bir ayın geride bırakmaya hazırlandığı ve dev bankaların müşterileri için kripto varlıklara erişim sunma planlarını duraksattığı bir dönemde geldi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre piyasa düzenleyicileri hem özel hem de hükümet destekli dijital para birimi projeleri sırasında iki arada bir derede kalmış durumda.

Teknolojideki gelişmeler desteklenmeli

Düşünce kuruluşu, İngiltere Hazinesi tarafından Ocak ayında yayınlanan sektörü düzenlemeye yönelik mevcut tasarıların, tüketici ödemeleri dışında kripto paraların ve blockchain teknolojisinin diğer kullanım alanlarını dikkate almadığı konusunda eleştirdi. İngiltere makamlarının geniş çaplı düzenleme yaklaşımının finans sektöründeki inovasyona zarar verebileceği ve İngiltere'nin sektörde geride kalmasına sebep olabileceği savunuldu.

TheCityUK CEO’su Miles Celic açıklamasında piyasa düzenleyicilerinin bu tip bir yaklaşım yerine henüz olgunmamış ve gelişmemiş iyi fikirlerin ezilmeyeceği piyasa kurallarını benimsemesi gerektiğini söyledi.

Celic, “İngiltere’nin düzenlemeler yoluyla inovasyonu desteklemek konusunda iyi bir geçmişi var. Örnek vermek gerekirse ülkedeki fintek uygulamaları dünyanın dört bir yanında taklit edildi. Şimdi piyasa düzenlemeleri yaklaşımımızda benzeri bir vizyonu ve dinamikliği göstermemiz gerekiyor” dedi.

Düşünce kuruluşu verilerine göre İngiltere nüfusunun beşte biri kripto varlıklara sahip. Bu oran son üç yıl öncesine kadar nüfusun sadece %3’ünün yatırım yaptığı ülkede, %558 oranında arttı.

TheCityUK açıklamasında hükümetin artık gelecekteki kripto kuralları kapsamında neyin düzenleneceği ve neyin düzenlenmeyeceği konusunda net tanımlar belirlemesi ve kendi sınırlarının dışındaki firmaları veya iş modellerini düzenlemeye çalışmaması gerektiği belirtiliyor.

Bitcoin yol ayrımında

 

Gayrimenkul fiyatlarında yükseliş korona balonu mu?

 

Bitcoin yatırımcılarının en büyük korkusu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)