BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para milyarderleri 27 milyar dolar kaybetti----

Kripto para milyarderleri 27 milyar dolar kaybetti

Kripto para milyarderleri 27 milyar dolar kaybetti
26 Ocak 2022 - 17:04 www.finansgundem.com

10 büyük kripto para milyarderi, Bitcoin’in kasım ayındaki zirvesinden bu yana 27 milyar dolar kaybetti.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dijital varlıkların fiyatı düşerken en zengin Bitcoin, XRP, Ethereum ve diğer kripto paraların yatırımcıları ile girişimcilerin servetleri de düşüşe geçti. Kripto paralarda en kötü dönem henüz geride kalmamış olabilir. Forbes’ın en zengin 10 kripto para yatırımcısı listesinde yer alan isimler, Bitcoin ve toplam kripto para piyasasının zirve noktasının görüldüğü 10 Kasım 2021 tarihinden bu yana toplamda 26,9 milyar dolar kaybetti. Bu 10 milyarderden üçü kasım ayındaki servetlerinin neredeyse yarısını kaybetti.

Bu durum ise volatilitesiyle bilinen kripto para sektörü için dahi şaşkınlık verici bir kayıp. Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin, 10 Kasım’da tüm zamanların en yüksek seviyesi 68 bin dolara ulaşmasının ardından %50 düşüş gördü. Düşüşe diğer kripto paralar da dahil oldu. En büyük ikinci kripto para Ethereum’un da değeri kasım ayından bu yana %50 düştü. Bununla birlikte kripto paralarla ilişkili şirketlerin hisselerinde de düşüşler görüldü.

Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından bu yana, kripto para borsası Coinbase’in hisselerinde %42 düşüş gerçekleşti. Şirketin hisseleri 328 dolardan, 191 dolara geriledi. Bunun sonucunda Coinbase’in iki milyarder kurucusu CEO Brian Armstrong ve Yönetim Kurulu Üyesi Fred Ehrsam, toplamda servetlerinden 7 milyar dolar kaybetti. Bilançosunda 3 milyar doların üzerinde Bitcoin yatırımı bulunan yazılım şirketi MicroStrategy hisseleri de 10 Kasım’dan bu yana %55 düşüş yaşadı.

Buna karşılık teknoloji hisselerinin ağırlıkta bulunduğu Nasdaq endeksinde aynı süreçte düşüş %15’le sınırlı kaldı. Bitcoin yatırımcısı ve MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’ın serveti de %55 düştü. Buna rağmen iyi performans gösteren bazı dijital varlıklar da görüldü. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre 10 Kasım günü tüm kripto paraların toplam değeri yaklaşık 3 trilyon dolardı. Bu rakam 24 Ocak günü 1,7 trilyon seviyesine düştü ve üç aydan kısa bir süre içinde %43 düşüş yaşadı.

Ne yazık ki kripto para yatırımcıları için en kötü dönem henüz geride kalmamış olabilir. Birçok analist merkez bankalarının para politikalarında sıkılaşma ve yükselen tahvil getirilerinin etkisiyle sektörün ayı piyasasına girmek üzere olduğuna inanıyor. Risk oranı düşük yatırım seçenekleri yükselişe geçerken, yatırımcıların kripto paralar ve spekülatif yatırımlara yönelik iştahı azalıyor.

Fakat tüm bunlar bazı kripto para milyarderleri için kötü haber değil.

Cameron ve Tyler Winklevoss tarafından kurulan kripto para borsası Gemini’nin değeri Bitcoin’deki düşüşün hemen öncesinde, kasım ayının sonlarında 7 milyar doların üzerine çıktı. Bu daha ikiz kardeşlerin servetlerini bir miktar da olsa korumalarını sağladı. Diğer milyarderler ise iyimser yaklaşımlarını koruyor. 2014 yılında 30 bin Bitcoin’i 18,7 milyon dolara satın alan milyarder yatırımcı Tim Draper, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Bitcoin’in bu yıl %600 yükselişle 250 bin dolara ulaşabileceğini söyledi.

Draper, “faiz oranında yükseliş endişeleri piyasalarda düşüşe neden olurken, marjinal kripto paralardan bazıları ortadan kaybolacak ve yatırımcılar Bitcoin ve diğer önemli kripto paralara yönelecek” dedi. Elbette Draper’ın Bitcoin’in geleceğiyle ilgili umutlu olmak için bir nedeni var. Çünkü oldukça yüksek miktarda Bitcoin’e sahip.

Milyarder

Yatırım alanı

11 Kasım’daki serveti

24 Ocak’taki serveti

Düşüş

Sam Bankman-Fried

FTX Kurucusu

26,9 milyar dolar

17 milyar dolar

%37

Brian Armstrong

Coinbase CEO’su

13,5 milyar dolar

7,9 milyar dolar

%41

Chris Larsen

Ripple Yönetim Kurulu Başkanı

6,1 milyar dolar

3,8 milyar dolar

%38

Cameron ve Tyler Winklevoss

Gemini Kurucuları

10 milyar dolar

7,6 milyar dolar

%24

Fred Ehrsam

Coinbase Kurucusu

4 milyar dolar

2,3 milyar dolar

%43

Michael Saylor

MicroStrategy CEO’su

3,1 milyar dolar

1,4 milyar dolar

%55

Jed McCaleb

Stellar Kurucusu

3,1 milyar dolar

2,3 milyar dolar

%26

Matthew Roszak

Kripto para yatırımcısı

2,9 milyar dolar

1,4 milyar dolar

%52

Tim Draper

Bitcoin yatırımcısı

2 milyar dolar

1 milyar dolar

%50

Elon Musk'ın roketi kontrolden çıktı: Ay'a çarpacağı tarih açıklandı

 

Tüketiciler enflasyondan korunmak için ne yapıyor?

 

2 yaşındaki çocuk telefondan 1800 dolarlık alışveriş yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)