BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKripto para haczinde icra mahkemesi son sözünü söyledi!----

Kripto para haczinde icra mahkemesi son sözünü söyledi!

Kripto para haczinde icra mahkemesi son sözünü söyledi!
25 Mayıs 2021 - 15:43 www.finansgundem.com

Kripto para haczi ile ilgili yeni gelişme... Nisan ayında Türkiye'de ilk defa kripto paraya icra işlemi uygulanmıştı. İcra Hukuk Mahkemesi, kripto varlıklarla ilgili yeni kararını açıkladı.

Günden güne kullanımı artan kripto paralar, çeşitli yasal sorunları da beraberinde getiriyor. Bu sorunlardan biri olan kripto para haczi, bir süredir ülkemizin gündeminde. 10 Nisan 2021‘de Türkiye'de ilk defa kripto paraya icra işlemi uygulanmıştı.

İstanbul İcra Dairesi tarafından alınan karara göre, icra dosyası olan bir şahsın banka hesaplarına ek olarak BTCTurk hesabına da haciz konuldu. Özellikle kripto paraların merkeziyetsiz olmasıyla çelişen bu durum, uzun süredir ülke gündeminden düşmüyordu. Son olarak konuyla ilgili açıklama yapan Av. T. Kerem Bilen, yeni gelişmeleri paylaştı.

MAHKEME KARARINI BİR KEZ DAHA ONAYLADI

Bir yandan tartışmalar devam ederken, yeniden yargıya taşınan kripto para haczinde karar çıktı. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Kerem Bilen, kripto paraların satışına ilişkin yaptıkları itirazın sonuca bağlandığını açıkladı. Türkiye İcra Hukuk Mahkemesi, kripto varlıkların ekonomik bir değere sahip olduğu ve neticesiyle haczinin mümkün olduğu yönündeki kararını yineleyerek, haczedilebileceğini duyurdu.

Henüz nasıl ve kim tarafından satılacağı bilinmeyen icralık kripto paralar, böylelikle resmi olarak mal varlığı kabul edildi. Ayrıca TCMB’nin çıkardığı yönetmelikte ”kripto varlıklar ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamaz” ifadesine de yeni bir kısım ekleyen bu karar, kripto paraların borç ödemekte kullanılabileceği olarak yorumlandı.

Konuyla ilgili kişisel yorumlarını da ekleyen Bilen, kimsenin hak kaybı yaşamaması için yasaların netleşmesi ve ona göre işlem yapılması gerektiğini söyledi.

Kripto para için emsal teşkil edecek haciz kararı

 

Türkiye’de bir ilk! Kripto paraya haciz konuldu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)