BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKripto cüzdanlarına ilişkin düzenleme teklifi yeniden gündemde----

Kripto cüzdanlarına ilişkin düzenleme teklifi yeniden gündemde

Kripto cüzdanlarına ilişkin düzenleme teklifi yeniden gündemde
27 Ocak 2021 - 17:12 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı'nın borsalardan şahsi cüzdanlara yapılan kripto işlemlerinde bilgi toplanmasını gerektiren ve çok tartışılan yasa teklifi tekrar harekete geçirildi.

ABD Hazine Bakanlığı'nın borsalardan şahsi cüzdanlara yapılan kripto işlemlerinde bilgi toplanmasını açıklamak ve çok tartışılan yasa teklifi tekrar etkinleştirildi.

Mali Suçları Önleme Ağı'nın (FinCEN) salı günü salı gününde, hissedarlara yasa teklifine teklif yorum yorum sormak için 60 gün daha verildi. Yasa teklifinin 15 günlük teklifinin gerçekleştirilmesi, yasa teklifinin koşullarında bir değişiklik yapılmış gibi gözükmüyor.

Janet Yellen, geçtiğimiz gece yeni hazine bakanı olarak atandı. ABD'nin yeni başkanı Joe Biden, görevi devraliden sonra ilk iş olarak söz konusu kripto cüzdanı dahil tüm yürütmeyi durdurmuştu.

FinCEN, yasa teklifini ilk olarak Noel'den önce ve Donald Trump görevi bırakmadan önce yasalaşabilmesi için son derece kısa bir yorum dönemiyle sundu. Yasa teklifinin Trump'ın hazine bakanı Steven Mnuchin tarafından bir sürüldüğü söyleniyor.

Kripto topluluk yasa teklifini öfkeyle karşıladı ve hazine bakanlığının yorum yazdığını uzatmak kalacak kadar yorum sundu ve siyasi baskı oluşturdu. Topluluğun Üyeleri, Biden tarafından atanan Yellen'ın kriptoya karşı daha ılımlı yaklaşacağını umuyor.

Bakanlığın 60 günün ardından nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmese, Yellen'ın ilk resmi görevinde bu yasa teklifine odaklanması olumlu sinyaller vermiyor. 

YouTube'da Trump'ın kanalı açılmayacak

 

Yapı Kredi Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'ne girdi

 

Madrid'de yokluktan aşılama durduruldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)