BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi kartı faizleri yükselecek!----

Kredi kartı faizleri yükselecek!

Kredi kartı faizleri yükselecek!
16 Aralık 2016 - 20:07 www.finansgundem.com

FED faiz artırımı kararı sonrası, kredi kartı kullananları da zor günler bekliyor.

Kredi kartı şirketleri, tüketicilere ikramiyeler ve ödüller sunmak için büyük meblağlar harcıyor. Şimdi ise kart sahiplerinin 'daha zararlı' çıkacağı günler geliyor olabilir.

Bilindiği gibi ABD Merkez Bankası FED, Çarşamba günü kısa vadeli faiz oranı artırma kararı aldı ve bunun ardından milyonlarca kredi kartı hesabındaki yıllık yüzde oranları da artabilir.

Kredi kartı oranlarını takip eden Bankrate.com'un şef mali analisti Greg McBride de konuya dair açıklamalarda bulunurken, faiz oranlarındaki artışın önümüzdeki iki fatura döngüsünde borçlulara yansıyabileceğini dile getirdi.

Eğer FED Faiz oranlarını yüksek tutmaya devam ederse, kart borçları önümüzdeki yıl daha da yüksek hâle gelebilir. Hatta bu haftadan bile bankalar borç oranını yükseltti.

WalletHub CEO'su Odysseas Papadimitriou da konuya ilişkin '2018 yılının sonu, müşteriler için bir kırılma noktası olabilir' şeklinde konuşurken, olayın etkilerinin Türkiye'ye nasıl yansıyacağını da göreceğiz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)