BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi kartı dolandırıcılığı beş yılın zirvesinde----

Kredi kartı dolandırıcılığı beş yılın zirvesinde

Kredi kartı dolandırıcılığı beş yılın zirvesinde
26 Şubat 2022 - 11:43 www.finansgundem.com

2021'in son üç ayında kredi kartı dolandırıcılığında yüzde 42'lik büyük artış yaşandı



FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyada kredi kartı dolandırıcılığında önemli bir artış yaşanıyor.
Experian tarafından yapılan analize göre, kredi kartı başvurusu dolandırıcılığı 2021'in son üç ayında beş yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Ulusal Dolandırıcılık Avcısı Önleme Servisi'nden alınan verilere göre, kredi kartları için dolandırıcılık oranı 2021 yılı Ekim ve Aralık ayı arasında önceki üç aya kıyasla yüzde 42 oranında artış gösterdi. 2017'den bu yana en yüksek orana ulaşılmış oldu.

Sosyal medyada yapılan paylaşımların ve bu alanı daha fazla kullanan kişilerin dolandırıcıların hedefindeki kişiler olduğu belirtiliyor.

Dolandırıcıların sahte kredi kartı oluşturmak ya da mevcut kartlarla ilgili bilgileri ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden temas kurdukları kişilerden elde ediyor. Uzmanlar da sosyal medyadan kimlik, adres başta olmak üzere kişisel bilgilerin paylaşılmamasını öneriyor.
Experian'a göre, mevcut ve ortaya çıkan dolandırıcılık eğilimlerinin 2022'de büyümeye devam etmesi muhtemel.

Experian'da UK&I Kimlik ve Dolandırıcılık Genel Müdürü Eduardo Castro, “İnternet ortamda daha dikkatli olmamız gerekiyor. Örneğin, sosyal medya platformlarında kişisel ayrıntıların fazla paylaşılması kolayca yapılabilir. Vakaların yaklaşık dörtte üçü kurbanın dijital ortamda yaptığı paylaşımlardan kaynaklanıyor” diyor

Finans kurumlarının dolandırıcılara karşı yeni önemleri hayata geçirdiği biliniyor.
Cep telefonuna gönderilen tek seferlik şifreler, biyometrik sistemler daha etkin bir şekilde kullanılmasına rağmen dolandırıcıların önü kesilemiyor.

Uzmanlar sosyal medyada annenizin kızlık soyadı, ev adresi veya evde olmadığına dair çok fazla kişisel bilgi paylaşmaktan kaçınmanızı öneriyor.

Bir de tanımadığınız kişilerden gelen e-posta veya cep telefonuna gelen kısa mesajlara karşı duyarlı olunması gerektiği belirtiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)