BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKraliçe bir Türk'e emanet----

Kraliçe bir Türk'e emanet

Kraliçe bir Türk'e emanet
15 Temmuz 2013 - 13:18 www.finansgundem.com

Danimarka kraliçesi II. Margrethe’i koruyan askerler arasında bir de Türk var...

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe’nin sarayını koruyan askerler arasında bir Türk de var. Uşaklı ailenin oğlu 21 yaşındaki Ufuk 3.5 aydan beri Amalienborg Sarayı’nda nöbet tutuyor. Danimarka Kraliçesi II.Margrethe’nin başkent Kopenhag’daki Amalienborg Sarayı’nda görev yapan Muhafız Alayı’nda asker Ufuk Ömer Şahin (21) de nöbet tutuyor.
Avrupa ülkelerinde yaşayan 3. nesil Türk gençleri hergün başarılarına bir yenisini eklerken, eylülde üniversitede biyoloji eğitimine başlayacak olan Danimarka doğumlu Ufuk 3.5 aydan beri Danimarka sarayını koruyan askerler arasında yer alıyor. Uşaklı bir ailenin çocuğu olan, babası mühendis Ufuk, Danimarka’da az sayıda da olsa askerlik yapan Türk gençlerden biri. Muhafız Alayında görev yapabilmek için güçlü, sağlıklı olmak ve boy ölçüsünün 1.80’den aşağı olmamasının yanısıra çeşitli testlerden geçmek gerekiyor.

Kraliçenin kaldığı her sarayda haftanın en az 3 günü 24 saat boyunca nöbet tutan Ufuk, her tuttuğu 2 saatlik nöbet sonrası 2 saat dinlenip yeniden nöbeti devralıyor. Arkadaşları tarafından da çok sevilen Ufuk’un kendisini izlemeye gelen babası Yılmaz Şahin de gurur duyduğu oğluyla bir hatıra fotoğrafı çektirdi.
Danimarka’da 20 yaşına gelen her genç askerlik yoklamasına tabi tutulurken, burada yapılan askerliğe elverişli olunup olunmadığına dair kontrolün ardından asker adayı bir numara çekiyor. Kişinin çektiği numara küçükse askere mecburen gidiyor, çok yüksek numara çekmesi durumunda askere gitme zorunluluğu ortadan kalkarken gönüllü olarak isterse gidebiliyor. (İrfan Kurtulmuş/Milliyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)