BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKosova Avrupa Konseyine üyelik başvurusu yaptı----

Kosova Avrupa Konseyine üyelik başvurusu yaptı

Kosova Avrupa Konseyine üyelik başvurusu yaptı
12 Mayıs 2022 - 15:30 www.finansgundem.com

Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla, Kosova Cumhuriyeti adına üyelik başvurusunu Avrupa Konseyine teslim ettiklerini bildirdi.

Kosova, Avrupa Konseyine resmi üyelik başvurusunda bulundu. Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla, ülkesi için bugünden itibaren Konseyde yeni bir sayfa açıldığını söyledi: "Bugün, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi ve son olarak Bakanlar Konseyinin çeşitli aşamalarından geçecek olan talebimizin inceleme prosedürü başlıyor."

Gervalla, süreçle ülke vatandaşlarının haklarının güçleneceğini belirterek, "Kosova, bölgedeki en demokratik, en Avrupa yanlısı ve en iyimser ülkedir, dolayısıyla Kosova bir an önce Avrupa Konseyi üyesi olmayı hak ediyor" dedi.

Kosova hükümeti gün içinde Dışişleri ve Diaspora Bakanlığını, prosedürleri sonuçlandırmakla yükümlü kılan ve Konseye üyelik girişimini onaylayan bir karar almıştı.

Sırbistan: Kosova pek çok anlaşmayı ihlal etti

Kosova'nın Konseye üyelik başvurusuna tepki gösteren Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Priştine'nin bu adımıyla Washington Antlaşması'nı, Brüksel Antlaşması'nı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1244 sayılı kararını şiddetli bir şekilde ihlal ettiğini bildirdi. Bu başvurunun ardında başlıca Batı ülkelerinin bulunduğunu savunan Vucic, Kosova'nın bu eylemine siyasi olarak yanıt vermek için her şey yapacaklarını ifade etti.

Ukrayna'ya yönelik saldırıların ardından Rusya'nın örgüt üyeliğinden çıkarılması, Kosova'nın Avrupa Konseyine üyelik başvuru olanağı sağladı. Rusya'nın yokluğunda Kosova'yı tanıyan örgüte üye ülkelerin üçte ikisi, Batı Balkan ülkesinin bu kuruma üyeliğine imkan sağlıyor.

Scholz, Sırbistan ve Kosova'yı anlaşmazlıklarını çözmeye çağırdı

Danimarka, Kosova'da cezaevi kiraladı

Kosova Meclisi 'Ukrayna'ya destek' kararını onayladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)