BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKorona mağduru restoran zinciri 1.100 kişiyi işsiz bırakacak----

Korona mağduru restoran zinciri 1.100 kişiyi işsiz bırakacak

Korona mağduru restoran zinciri 1.100 kişiyi işsiz bırakacak
04 Ağustos 2020 - 16:07 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü İtalyan restoran zinciri Pizza Express İngiltere’deki restoranlarının 67’sini kapatma kararı aldı. Şirket salgın nedeniyle alınan bu kararla 1.100 kişinin işsiz kalacağı konusunda uyardı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

55 yıllık İtalyan restoran zinciri Pizza Express, İngiltere'deki işletmelerini satışa çıkardı. Korona virüs krizinin bir sonucu olarak iflası savuşturmak için ciddi adımlar attıklarını belirten restoran 1.100 çalışanının işten çıkarılabileceği konusunda uyardı.

İngiltere’deki restoranlarının %15’ini satışa çıkarmaya karar veren restoran zinciri 67 restorandan elde edilen gelirleri Çin’deki işletmelerine aktarmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz günlerde 144 milyon dolar sermaye enjekte edilen firma bu sermayenin yarısını borçlarının yeniden finanse edilmesinde, diğer yarısını ise İngiltere’deki 449 restoranın yeniden açılmasında kullanacak.

PizzaExpress, borç yüklü bir bilançoyla krize girerken de savunmasızdı. Restoran zincirinin 1,1 milyar sterlin net borcu bulunuyor. Bu miktar beklentilerin oldukça üzerinde rakamları ifade ediyor.

İngilizlerde yarı fiyatına yemek keyfi

 

Sigorta şirketlerine en sık yöneltilen şikayetler

 

Yurt dışında TL swap faizleri yüzde 1050'ye ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)