BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta şirketlerine en sık yöneltilen şikayetler----

Sigorta şirketlerine en sık yöneltilen şikayetler

Sigorta şirketlerine en sık  yöneltilen şikayetler
04 Ağustos 2020 - 15:21 www.finansgundem.com

Sigorta satın almanın en önemli sebebi zorlu bir durumda zararın karşılanması için maddi destek sağlamak. Fakat yapılan bir araştırmaya göre sigorta müşterileri şirketlerden en fazla ödeme sırasında çıkan sorunlar nedeniyle şikâyette bulunuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İnternet bankacılığı şirketi Lending Tree ve piyasa verileri araştırma şirket Value Penguin’in hazırladığı endüstri raporuna göre birçok sigorta şirketi müşterisi tazminat başvurularında sorun yaşadıklarını belirtiyor. ABD’de yapılan araştırmaya göre bazı sigorta şirketleri süreci yönetmekte diğerlerine göre daha iyi bir performans gösteriyor.

Insurance Bussiness Magazin’in haberine göre, araştırma raporu emlak ve araç sigortası müşterilerinin diğer sigorta müşterilerine göre daha fazla şikâyet bildirdiğini gösteriyor. Tüm sigorta şirketleri arasında %68 oranla en fazla şikâyet edilen konu tazminat sürecinin yönetilmesiyle alakalı.

Rapor bu şikayetleri dört ayrı başlık altında topluyor. Tazminat sürecinin yönetilmesiyle alakalı en sık rastlanan sorunlar tatmin edici olmayan uzlaşma teklifleri, ödemelerin gecikmesi, sigorta ödemesinin şirket tarafından reddedilmesi ve ekspertiz yönetimi konusunda.

Tüm diğer sorunların arasında sigorta şirketleri için yapılan en büyük şikâyet tatmin edici olmayan uzlaşma teklifleri. Lending Tree ve Value Penguin’in araştırması 2019 yılında 890 benzeri örnek belirledi. 2019 yılında en çok şikâyet belirtilen diğer konu ise 834 şikayetle ödemelerin gecikmesi. Raporda sigorta ödemesinin reddedilmesine ilişkin 530 ekspertiz sürecine ilişkin ise 313 şikâyet belirlenmiş.

Raporda belirtilen ifadelere göre şikayetler arasında en büyük payın sigorta ödemelerine ilişkin olması bir sürpriz değil. Buna karşın araştırma raporunda konuya ilişkin“Araba kazası ya da hırsızlık gibi olaylar yeterince stresli. Fakat bir kaybın ardından adil ve hızlı geri ödeme alma vaadi sigorta satın almanın ilk nedenidir” ifadelerine yer verildi.

Anadolu Sigorta'dan çevreye duyarlı yepyeni bir ürün

 

Sigortada nükleer sürpriz

 

Sigorta dolandıcılarının yeni silahı korona virüs

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)