BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonutta panik: ABD’liler evlerini hızlıca satmaya çalışıyor!----

Konutta panik: ABD’liler evlerini hızlıca satmaya çalışıyor!

Konutta panik: ABD’liler evlerini hızlıca satmaya çalışıyor!
15 Ağustos 2022 - 10:33 www.finansgundem.com

ABD’de resesyon endişelerine yol açan büyüme verilerinin konut fiyatlarında düşüşe yol açması sebebiyle Amerikalılar evini yüksek fiyattan satmanın çaresini arıyor.


ABD'nin resesyona girebileceğine dair endişeleri artıran büyüme verilerinin ardından Google'da “evimi hızlı sat” aramasının hacmi yüzde 2750 arttı.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın 28 Temmuz'da yayımladığı rapordan kısa bir süre sonra, ekonominin art arda ikinci çeyrekte de negatif büyüme gösterdiğinin ortaya konmasıyla konut fiyatlarının yüksek seyretmesini uman konut satıcıları endişeye kapıldı.

Temmuz sonunda yayımlanan verilere göre ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 0,9 daralmıştı.

GOOGLE TRENDLER'DEN GELEN VERİLER İNCELENDİ

The New York Post'un haberine göre emlak şirketi RubyHome bir analizle tüketicilerin gelişmelere gerçek zamanlı olarak nasıl tepki verdiğini ölçmek istedi. Analizde, 25 Temmuz – 29 Temmuz haftası içindeki Google Trendler'den gelen veriler incelendi.

ABD’de büyüme verileriyle birlikte Google’da “evimi hızlı sat” ifadesinin araması muazzam düzeyde arttı. (Kaynak: New York Post)

Sözcü'deki habere göre; RubyHome'un kurucusu ve CEO'su Tony Mariotti, ev satışlarına yönelik arama terimlerindeki artışın muazzam düzeyde olduğunu söyledi. Mariotti, “Bu bir çifte darbe: yükselen faiz oranlarının ve küçülen GSYİH'nın birleşimi tüketicinin ev fiyatlarına ilişkin belirsizliğini körüklüyor” dedi.

Mariotti ayrıca zengin kesimin “bekle ve gör” yaklaşımını benimsediğini, RubyHome'da lüks ve ikinci el evlerin alımlarında yavaşlama gördüklerini söyledi.

Öte yandan “resesyon benim için ne anlama geliyor” ifadesinin arama hacmi de aynı anda yüzde 1900 gibi büyük bir artış gösterdi.

YÜKSEK ENFLASYON VE FAİZ ORANLARI KONUT PİYASASINI YAVAŞLATTI

Emlak komisyoncusu Redfin'e göre analiz onlarca yılın zirve seviyelerine ulaşan enflasyon ve yükselen faiz oranları nedeniyle ABD'deki konut piyasasının önemli ölçüde yavaşladığını gösteriyor.

ABD ekonomisindeki gelişmeler nedeniyle ev sahibi olmak isteyen pek çok kişi yüzünü kira piyasasına döndü.

Geçen yıl ağustos başında 30 yıllık ipotekli konut kredisinin sabit faizi yüzde 2,8 iken halihazırda bu oran ortalama yüzde 5,3 düzeyinde.

Çin'de yeni konut fiyatları son 6 yılın dibinde

 

İngiltere'de konut fiyatları keskin düşüşte

 

Konuttaki olağan dışı fiyat artışları mercek altında

 

Konut fiyatları bu yıl düşecek

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum15 Ağustos 2022 13:01

    Devlet bu eksper leri öyle iyi yetiştiriyor ki evde kullanılan her malzeme tek tek fiyat belirleme formuna giriyor malzemenin yaşı uygulamaların doğruluğu veya yanlışlığı tespit ediliyor çürümüş malzemeler varsa belirleniyor kurtlanan ağaç işlerine kadar gerekirse analize gönderiliyor bunların hepsi eksper raporunda tek tek belirleniyor bazı zamanlar bu evlerin satışı onay bile almıyor insan sağlığı göz önünde tutulup satışın gerçekleşmesi için şu hatanın veya bu kansorejen maddenin ortadan kaldırılması gerekliliği ortaya çıkabiliyor oturan varsa boşaltılıyor yani durum bu bakan nebati ye çevre ve şehircilik bakanlığına ülkeyi daha iyi yerlere taşımak isteyen yöneticilere duyurulur

  • Yorum15 Ağustos 2022 12:52

    Devlet bu eksper leri özel olarak inşaat bölümlerinden mezun insanları açmış olduğu kurslarla yetiştiriyor iki eksper arasında %5 den fazla fiyat farkı olmaz genelde iş böyle olunca satıcı istediği fiyatı yazamıyor yazsa bile satmıyor çünkü alıcı eksper fiyatını görmek zorunda alıcı eksper fiyatının üstüne ev almaz genelde bu sistemi türkiyeye getirmek şart yeni biten evlerde de maliyetleri hesaplalıyorlar üstüne devletin belirlediği kar rakamını ekleyip fiyat oluşturuluyor böyle olunca evi inşa eden kişi eksper in fiyatını göz önünde bulundurmak zorunda kalıyor yani 500 bine mal olan ev 1.2 1.5 milyona satılamaz iş böyle olunca fahiş fiyatlar ortadan kalkıyor

  • Yorum15 Ağustos 2022 12:44

    eksper fiyatı belirlendikten sonra beğenmediyse iz fiyatı başka bir eksper gidip yeni bir değerleme isteyebilirsiniz eksperden aldığınız fiyatı satış ilanınız koymak zorundasınız yani ev 300 bin euro eksper fiyatı varsa siz evi 500 bin euro ya ilana koyarsanız eksper fiyatını ilada belirtirseniz veya alacak kişiye bunu beyan etme mecburiyeti var ayrıca noter 300 bin euro luk evi neden 500 bine alıyorsunuz diye size soru gelebilir ve hesabınız incelemeye girebilir bu parayı nereden kazandınız kara para mı alıyorsunuz diye ayrıca evi eksper fiyatının çok altında satıyorsa nız yine noter tarafından şüpheli işlem diye not edilir ve ilgili belediye devreye girip evi o fiyata alabilir yani satın alma önceliği belediyededir fiyatı çok düşük görürse ben alıyorum derse diğer alıcının önüne geçer ha satıcı bu durumda satmıyorum derse vay haline hayatı zehir olur tüm hesapları didik didik incelenir artı alıcının hesaplarında incelenir ve ileriye dönük hep göz altında tutulur

  • Yorum15 Ağustos 2022 12:43

    Türk yetkililere bişey daha söyliyeyim örneklerle açıklayayım Fransa'dan Bi örnek evini satmak isteyen biri öncelikle devletin bu iş için özel yetiştirdiği ekspere gitmek zorunda ve notere gitmek zorunda satış işlemini noter evin fiyatını eksper belirliyor