BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKongre öncesi kabine yenilenecek mi?----

Kongre öncesi kabine yenilenecek mi?

Kongre öncesi kabine yenilenecek mi?
20 Mart 2021 - 12:50 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı’nın sürpriz bir şekilde görevden alınmasından sonra gözler Ak Parti’nin 7. olağan kongresine çevrildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu mesaisinin önemli bölümünü kabine ve parti yönetimini şekillendirmek için ayırdığı Ankara kulislerde dile getiriliyor.

24 Mart'ta gerçekleştirilecek 7. olağan kongrede partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak yöneticilerin yanı sıra, kabinede de kısmi değişikliğe gidileceği beklentisi nedeniyle kulisler hareketli. Kongresinin sloganını, "Türkiye için güven ve istikrar" olacak. Finansgundem.com’da yayınlanan haberde, Mahir Ünal, kongrenin ardından AKP MKYK'de yapılması planlanan değişikliklere ilişkin soru üzerine şu bilgileri verdi:

"Doğal olarak 2023 seçimlerini gerçekleştirecek kadrolar oluşturulacak. AK Parti'nin temel özelliklerinden bir tanesi, AK Parti'de siyaset, makam ve mevki siyaseti değil, görev ve sorumluluk siyaseti vardır. Tabii ki bir bayrak değişimi olacak, yeni arkadaşlarımız gelecek, il kongrelerimizde yaklaşık yüzde 70'lik bir yenileşme oluşturduk, kadın ve gençlik kollarımızla beraber şimdi büyük kongrede, Cumhurbaşkanımız yeni bir kadro, yeni bir MKYK oluşturacak."

BBC Türkçe’de yer alan haberde ise Erdoğan'ın, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) en az yarısını değiştireceği, kabinede kapsamlı değişime gidebileceği, bazı bakanların parti yönetime kaydırılabileceği, buna karşın kabinede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için TBMM Başkanlığı'ndan istifa eden Binali Yıldırım'ın cumhurbaşkanlığı yardımcısı olabileceği konuşuluyor
Erdoğan daha önce 5 milletvekili istifa ettirip kabinede görevlendirildiği için, yeni kabineye parlamentodan alacağı isimlerin son derece sınırlı olacağı, bazı eski milletvekillerinden ya da halen parti yöneticisi olan bazı isimlerin kabineye girebileceği belirtiliyor.

Yeni kabineye girebilecek isimler arasında halen parti sözcüsü olan Ömer Çelik'in de adı geçiyor. Yıldırım'ın grup başkanı olması durumunda ise Naci Bostancı'nın kabineye kaydırılabileceği yorumu yapılıyor.

BERAT ALBAYRAK GÖRE DÖNER Mİ?
Kasım ayında Instagram üzerinden Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasını duyuran Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın parti veya kabinede yer alıp almayacağı da merak konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde muhalefetin özellikle Merkez Bankası döviz rezervindeki erime üzerinden hedef aldığı Albayrak'a sahip çıkmış ve muhalefete de "Damat kadar taş düşsün başınıza" sözleriyle tepki göstermişti.

BAKANLIKLAR YENİDEN BÖLÜNECEK
Yeni hükümet sisteminde Çalışma ile Aile Bakanlığı, Hazine ile de Maliye Bakanlığı birleştirilmişti. Ancak ilerleyen süreçte başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere birleştirilen bazı bakanlıkların iş yükünün fazlalığı veya faaliyet alanlarının farklı olması nedeniyle sorunlar yaşandığı, bu nedenle bazı bakanlıkların yeniden ayrılabileceği konuşuluyor. Bu kapsamda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bölünebileceği beklentisi dile getiriliyor.

Bölünme halinde, eski Bakan Faruk Çelik'in yeniden Çalışma Bakanı olabileceği konuşuluyor.

Kongreden önce kabine değişikliği

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emekli21 Mart 2021 10:36

    Adnan Bali'nin Bakanlığı hayırlı olsun.Banka Emeklileri Bayram İkramiyesi bekliyor...

  • AHMET21 Mart 2021 02:01

    SAYIN CUMHURBAŞKANIM TARIM ORMAN BAKANLIGINDA AYIR ESKİ SİSTEM DAHA İYİ ORMANCILARLA TARIM  AYRI BİR BAKANLIK OLSUN SAYGILARIMLA ORMAN TARIMIN ÜZERİNDE HEGOMANYA KURDU

  • Vatandaş20 Mart 2021 13:55

    Kabine değişse ne olur değişmese ne olur, bakan mı kaldı, hepsi erdoğanın memuru konumunda, vatandaşın umrunda değil. Tek kişilik bir kabine var artık.