BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’de zorunlu askerlik tekrar gündemde ----

İngiltere’de zorunlu askerlik tekrar gündemde

İngiltere’de zorunlu askerlik tekrar gündemde
26 Mayıs 2024 - 08:52 www.finansgundem.com

Kısa bir süre önce erken seçim kararı alan İngiltere Başbakanı Sunak, 18 yaşındaki vatandaşlar için zorunlu askerliğin yeniden gündeme geldiğini duyurdu.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, erken seçimden Muhafazakarların zafer kazanması durumunda zorunlu askerliğin geri getirileceğini söyledi. İngiliz Mail on Sunday'e bir makale yazan Sunak, seçimden zaferle ayrılması durumunda 18 yaşındaki herkesin zorunlu askerlik görevine başlaması için çalışacağını söyledi. 

Sunak'ın planına göre gençler ya bir yıl silahlı kuvvetlerde görev alacak ya da polis veya sağlık hizmetleri gibi kurumlarda gönüllülüğe dayalı olarak çalışacak. 

İngiliz medyası bu modelin Avrupa genelinde uygulandığını aktarırken Sunak, "Bu program gençlerimizin hayatlarını değiştirecek fırsatlar sunacak. Bir baba olarak iki kızımın da bu görevi yapmalarını dört gözle bekliyorum. Bence bunu ödüllendirici bir deneyim olarak görecekler" derken İngiliz vatandaşı olmanın pasaport kontrolüne girilen kuyruktan çok daha fazlası olduğunu sözlerine ekledi.

Hazırlanan tasarıya göre zorunlu askerlik görevi 12 ay olarak belirlenirken, gönüllü çalışmak isteyenler ise ayda bir hafta sonu bu görevini yerine getirecek. İngiliz medyası, İngiltere Başbakanlık Ofisi'nin yaptığı analizleri de yayınlarken 18 yaşındakilerin sadece yüzde 10'unun zorunlu askerlik görevini yapmayı düşündüğünü de aktardı.

İngiltere'de perakende satışlar geriledi

 

İngiltere erken seçime gidiyor

 

İngiltere'de enflasyon 3 yılın dibinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)