BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKomşuda yoksulluk oranı tüm zamanların en düşük seviyesinde----

Komşuda yoksulluk oranı tüm zamanların en düşük seviyesinde

Komşuda yoksulluk oranı tüm zamanların en düşük seviyesinde
04 Eylül 2023 - 19:34 www.finansgundem.com

Başbakan Garibaşvili, Gürcistan'da yoksulluk oranının tüm zamanların en düşük seviyesine indiğini açıkladı

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, ülkesinin ekonomisinin bu yıl içinde yüzde 7,2 büyüdüğünü ifade ederek "Yoksulluk oranı da tüm zamanların en düşük ve ülkenin rezervleri tüm zamanların en yüksek seviyesinde." dedi.

Garibaşvili, başkent Tiflis'te başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Gürcistan ekonomisinin bu yılın ocak-temmuz aylarında yüzde 7,2 büyüdüğünü açıkladı.

"BÜTÇEYİ YENİDEN DÜZENLEMEK ZORUNDA KALACAĞIZ"

Ülke ekonomisinin beklentilerin üzerinde büyümesi dolayısıyla 2023 bütçesinin de buna göre revize edilmesi gerektiğini ifade eden Garibaşvili, "Ekonomik büyümemiz yüksek olduğu için bütçeyi yeniden düzenlemek zorunda kalacağız, ülkede daha fazla gelir toplandı. Bunu daha sonra revize edilmiş bütçe projesiyle parlamentoya sunacağız." diye konuştu.

Başbakan Garibaşvili, 2024 yılı bütçesinin de oluşturulması için gerekli çalışmaların başlatıldığını aktararak devlet desteğiyle liman ve hidroelektrik santrali (HES) gibi dev projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

ULUSAL REZERV 5,5 MİLYAR DOLAR

Sadece yılın ikinci çeyreğinde özel sektörde istihdam edilenlerin sayısının 42 bin arttığına dikkati çeken Garibaşvili, "Yoksulluk oranı da tüm zamanların en düşük ve ülkenin rezervleri tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Ülkenin ulusal rezervi 5,5 milyar dolardır." değerlendirmesini yaptı.

Gürcistan'da can kaybı 17'ye yükseldi

 

Gürcistan'da ulusal yas ilan edildi

 

Rusya’dan Gürcistan’a para transferlerinde ciddi düşüş

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)