BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKomşu'da kaçak vergi avı----

Komşu'da kaçak vergi avı

Komşu'da kaçak vergi avı
11 Ağustos 2013 - 09:50 www.finansgundem.com

İflasın eşiğindeki Yunanistan'da hükümet vergi kaçağını önlemek için çalışma başlattı

İflasın eşiğinden Troyka'nın gözetiminde verilen yardımlarla kurtulmaya çalışan Yunanistan, vergide kaçak avı başlattı. Sabah'ın haberine göre, hükümet, kemer sıkma politikası çerçevesinde vergi kaçağını önleyerek bütçesini düzeltmeye çalışıyor. Mali müfettişlerin yıllık izinleri kaldırıldı. Fiş kesmeyen ve KDV ödemeyen işyerlerine baskınlar düzenleniyor. Sakız Adası, Halkidikya Yarımadası, Aleksandopolis (Dedeağaç) ve Girit'te fiş kesmeyenleri tespit eden mali müfettişlerin hem esnaf hem de müşteriler tarafından sille tokat kovuldukları belirtildi. Müfettişlere karşı gelen esnaf, işyeri kapatma yasağına da uymuyor.
SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRANA CEZA
İşsizlik oranının yüzde 27'lere ulaşmasının ardından sigortasız işçi çalıştıran işverenler de mercek altına alındı. Tatil beldelerinde sigortasız işçi çalıştıran işyerlerine sıkı denetim uygulanıyor. Sosyal güvenlik kurumlarına ödenmeyen aidatlar 15 milyar euroya ulaştı. Borçların toplanması için yeni cezalar gündemde.
20 MİLYAR EURO YASTIK ALTINDA
Ülkenin iflas edeceği korkusuyla bankalardan paralarını çeken Yunanlılar'ın yastık altına yönelmesi üzerine Yunan Maliye Bakanı Yannis Sturnaras'dan açıklama geldi. Bakan Sturnaras, vatandaşlara "Gelin sandıklarda, yastık altında koruduğunuz paranızı bankalara yatırın. Yatırın ki hükümet de vergileri hafifletsin" çağrısında bulundu. Yastık altında tutulan paraların 20 milyar euro düzeyinde olduğu belirtiliyor. Ülkede her 10 memurdan 7'si de hak etmediği halde hem yevmiye hem de fazla mesai alıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)