BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKnot: Piyasalar ECB'nin faiz artırma olasılığını küçümsüyor----

Knot: Piyasalar ECB'nin faiz artırma olasılığını küçümsüyor

Knot: Piyasalar ECB'nin faiz artırma olasılığını küçümsüyor
06 Eylül 2023 - 10:52 www.finansgundem.com

ECB Yönetim Konseyi üyesi Klaas Knot, Avrupa Merkez Bankası'nın gelecek hafta yapacağı toplantıda faiz artırması olasılığını yatırımcılar tarafından hafife alınıyor olabileceğini söyledi.

Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot, Euro bölgesi ekonomisindeki yavaşlamanın talebi azaltacağı kesin olsa da, güncellenmiş enflasyon tahminlerinin haziran ayındaki son tahminlerden çok farklı olmayacağını ifade etti.

Knot, fiyat artışlarının orta vadede hedefe döneceğini öngören böyle bir görünümün 10'ncu kez faiz artırımı yapılmasını gerektirip gerektirmeyeceğinin "yakın bir karar" olduğunu, Avrupa Merkez Bankası'nın gelecek hafta yapacağı toplantıda faiz artırması olasılığını yatırımcılar tarafından hafife alınıyor olabileceğini söyledi.

Knot, "2025 yılı sonunda enflasyon hedefimiz olan %2'ye ulaşmanın sağlamamız gereken asgari hedef olduğunu düşünmeye devam ediyorum. Bu son tarihi daha da öteye kaydıracak herhangi bir gelişmeden açıkça rahatsız olurum. Ve biraz daha öne kaymasından da çok rahatsız olmam" dedi.

Toplantı öncesinde bir hafta sürecek sessizlik dönemine saatler kala Knot'un açıklamaları son ipuçlarından bazılarını sunuyor ve sonucun hala belirsiz olduğunu teyit ediyor. Mevduat faizi şu anda %3.75 seviyesinde ve rekor seviyeye tırmanmanın eşiğinde.

Knot, "Piyasalar zorlanıyor. Muhtemelen önümüzdeki hafta bizim de yaşamak zorunda kalacağımız benzer bir mücadeleden geçiyorlar. Ancak sizi temin ederim ki bu mücadelenin sonunda bir karar çıkacaktır" diye konuştu.

ECB'den Villeroy: Enflasyonla mücadelede ilk başarılar elde edildi

 

ECB yetkilisi Villeroy: Faizde zirveye çok yakınız

 

Morgan Stanley'den ECB'nin Faiz tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)