BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB'den Villeroy: Enflasyonla mücadelede ilk başarılar elde edildi ----

ECB'den Villeroy: Enflasyonla mücadelede ilk başarılar elde edildi

ECB'den Villeroy: Enflasyonla mücadelede ilk başarılar elde edildi
06 Eylül 2023 - 09:45 www.finansgundem.com

ECB Yönetim Konseyi üyesi Francois Villeroyverdiği demeçte, "Enflasyonla mücadelede ilk başarıları elde ettik ancak sebat etmemiz gerekiyor." dedi

Fransa Merkez Bankası Başkanı ve ECB Yönetim Konseyi üyesi Francois Villeroy de Galhau, enflasyonu 2025 yılına kadar yüzde 2'ye düşürmenin öncelikleri olmaya devam ettiğini ve enflasyonla mücadelede bazı başarılar elde edilmesine rağmen bu konuda sebat edilmesi gerektiğini söyledi.

Villeroy, BFM business radyosuna verdiği demeçte, "Enflasyonla mücadelede ilk başarıları elde ettik ancak sebat etmemiz gerekiyor. 2025 yılına kadar enflasyonu %2'ye düşürmemiz gerekiyor ve düşüreceğiz. Enflasyon Fransız halkı için güçlü bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor ve enflasyonun üstesinden gelmek bizim önceliğimiz" diye konuştu.

Villeroy de Galhau yaptığı açıklamada, faiz oranlarının zirveye yakın olmasına rağmen ECB'nin gelecek ve sonraki toplantı için seçeneklerinin açık olduğunu yineledi.

Villeroy, BFM Business radyosuna verdiği demeçte, "Yönetim Konseyinde olduğu gibi bir sonraki toplantıda da seçeneklerimiz açık. Faiz oranlarında zirveye yakın ya da çok yakın olduğumuza inanıyorum" diye ekledi.

ECB yetkilisi Villeroy: Faizde zirveye çok yakınız

 

Morgan Stanley'den ECB'nin faiz tahmini

 

ECB tutanakları "enflasyon hedefi" sinyali verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)