BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKishida: Japonya MB'nin amacı enflasyon hedefini yakalamak----

Kishida: Japonya MB'nin amacı enflasyon hedefini yakalamak

Kishida: Japonya MB'nin amacı enflasyon hedefini yakalamak
15 Nisan 2022 - 08:35 www.finansgundem.com

Japonya Başbakanı parlamentoda yaptığı konuşmada, Japonya Merkez Bankası'nın esas amacının enflasyon hedefini yakalamak olduğu, kurları manipüle etmeyi amaçlamadığını belirtti.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Japonya Merkez Bankası'nın (Boj) para politikasının amacının yüzde 2 enflasyon hedefini yakalamak olduğunu, kurları manipüle etmeyi amaçlamadığını söyledi.

Parlamentoda konuşan Kishida, Japon yeninde son dönemde yaşanan değer kaybı ile BoJ'un ultra gevşek para politikası arasındaki ilişki konusunda muhalefetten gelen sorulara yanıt verdi.

"Esas faktör maliyetlerdeki artış"

BoJ'un kurları manipüle etme amacının olmadığını belirten Kishida, Banka'nın fiyat istikrarını başarmaya doğru gidişini devam ettirmesini, bir gözünü ekonomi, fiyatlar ve finansal gelişmeler üzerinde tutmayı sürdürmesini umduğunu ifade etti.

Kishida, son dönemde fiyatlarda yaşanan artışları kısmen kurların yönlendirdiğini belirtmekle birlikte esas faktörün ham petrol ve hammadde maliyetlerindeki küresel artışlar olduğunu da vurguladı.

Japon yeni bu sabah ABD doları karşısında son 20 yılın en düşük seviyesine indi. ABD doları Mayıs 2002'den bu yana ilk kez 126,56 yen seviyesini gördü.

Çin'de konut fiyatlarındaki gerileme devam ediyor

 

Çin Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi

 

Japonya MB: Ekonomi henüz deflasyondan tamamen kurtulmadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)