BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKırmızı, perdeyi açıyor----

Kırmızı, perdeyi açıyor

Kırmızı, perdeyi açıyor
12 Mayıs 2015 - 17:47 www.finansgundem.com

Başarılı televizyoncu Tayfun Talipoğlu’nun bir sokak filozofunu canlandırdığı Kırmızı filmi 15 Mayıs’ta vizyona giriyor.

Yönetmen Yücel Müştekin’in farklı konu ve kurgusu ile alternatif sinemaseverleri salonlara çekmeyi hedeflediği ilk uzun metrajlı filmi Kırmızı 15 Mayıs Cuma günü tüm Türkiye’de gösterime giriyor. Başrollerini Cemal Hünal, Selim Bayraktar ve Leyla Göksun’un paylaştığı film, heyecanı doruklara çıkaran kurgusu sayesinde beklenmedik bir son ile pekiştiriyor. Yücel Müştekin, kırmızı renginin insan hayatındaki yansımaları üzerine temalandırarak senaryosunu kaleme aldığı ilk uzun metrajlı filmin oyuncu kadrosu aynı zamanda filmin yapımcı firması olan JUA FİLM tarafından seçildi.

Tayfun Talipoğlu sokak filozofunu canlandırdı
Yönetmen Yücel Müştekin’in ilk uzun metraj filmi olan Kırmızı Jua Film’in yapımcılığında 9 Eylül’de “motor” dedi. Yaklaşık bir ay gibi kısa bir sürede çekimleri tamamlanan filmde, kırmızı renginin insan hayatına çağrışımları üzerinden yola çıkan Yönetmen Yücel Müştekin, farklı konu ve kurgu ile şekillendirdiği filmi ile alternatif sinemaseverleri salonlara çekmeyi hedefliyor. “KIRMIZI” zihinsel çağrışımlarına eşlik eden özel tema, renk düzenleri ve çekim tekniklerinin yer aldığı filmin en büyük sürprizlerinden biri ise başarılı televizyoncu Tayfun Talipoğlu’nun bir sokak filozofu “Akıl Delisi” karakteri ile sinema perdesine yansıyor olması.

Film müziklerinin klipleri engelsiz olarak yayında
Kırmızı için bestelenen “Ruhum” ve “Neredesin Aşkım” şarkılarını Melis Sökmen, “Hayat” şarkısını İlkay Akkaya yorumladı. “Ruhum” ve “Hayat” şarkılarına özel iki klip çekildi. Filmin medya sponsoru olan KralPop “Ruhum” şarkısının klibini, vizyon tarihinden bir hafta önce tüm Türkiye ile paylaşmaya başladı. Film ile ilgili yapılan “Ruhum” ve “Hayat” şarkıları engelliler için yeniden düzenlendi. İki klibin de engelsiz versiyonları sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Kırmızı "Ruhum" klibi   https://yadi.sk/i/bTjbQ1P-gYZMh

Kırmızı "Hayat" klibi  https://yadi.sk/i/mPzq8V41gYaJq
 
FİLMİN KONUSU
Umut, dayısının ona hediye ettiği hayallerinin peşinden gitmektedir. Yazdığı film senaryosunu bitirmek hayatının bütün amacı olmuştur. Ancak yaşadığı koşullar bir türlü buna izin vermez. Umut’un yakın arkadaşı Gökhan, hayallerini gerçekleştirmesi için arkadaşına yardımcı olacaktır.

Umut, Beyoğlu’ndaki eve taşındıktan sonra çekmek istediği filme odaklanmaya çalışır. Ancak işler bekledikleri gibi gitmez. Yaşanan tuhaf olaylar gün geçtikçe Umut’un kafasını kurcalamaya devam eder. Umut’un, sevgilisi Aslı ve arkadaşlarıyla eğlendiği gece ayyuka çıkan enteresan olaylar hepsinin hayatını alt üst edecektir. Tam bu sahnede sinemaseverlerin hayal gücünü zorlayacak anlar başlar.

Tanışmalarının birinci yılını kutlayan Aslı ve Umut arkadaşlarıyla doyasıya eğlendikten sonra, Umut’un Beyoğlu’nun arka sokakların bulunan evine giderler. Sekiz katlı yıkık dökük, terkedilmiş apartmanda Umut ve kapıcı dairesinde bulunan çift dışında başka kimse yaşamamaktadır. Umut ve Aslı eve geldikten sonra bir süre daha eğlenmeye devam eder. İkili uyumaya karar verdikleri sırada son derece şaşıracakları bir durumla karşılaşırlar. Kocaman kırmızı bir bavulun salonun tam ortasında durduğunu fark eden çift, şaşkınlıktan salonun ortasında kalakalırlar. İlk şaşkınlığı attıktan sonra her ikisi de bavulun kime ait olduğunu sorgulamaya başlar. Birbirini kötü bir şaka yapmakla suçlayan ikili sonunda bavulu açmaya karar verdirir. Bu karar ikisini de dehşete düşüren bir manzarayla karşılaşmalarına sebep olacaktır.

JUA FİLM
Film endüstrisinin tamamen gişe getirisine odaklandığı bir dönemde, riskleri göze alarak alternatif bir filmi vizyona sokmaya hazırlanan JUA FİLM, 1.7 milyon TL’lik bütçeli KIRMIZI filmi ile hiçbir destek almadan sektöre hızlı bir giriş yaptı. Yapımcı Hasan Fırıncı, Yücel Müştekin’in yazdığı ve aynı zamanda yönetmenliğini üstlendiği filmin, senaryosunu çok beğendiği ve böyle bir filmin mutlaka sinemaseverlerle buluşması gerektiğini düşündüğü için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını söylüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)