BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringKİRAZ, BERLİN'DE FACTORING'İ ANLATTI----

KİRAZ, BERLİN'DE FACTORING'İ ANLATTI

KİRAZ, BERLİN'DE FACTORING'İ ANLATTI
15 Mayıs 2009 - 16:51 www.finansgundem.com

Ekcon danışmanlık şirketinin sahibi Emre Kiraz, nakit sıkıntılarını ortadan kaldırmak isteyen Türk şirketlere ''Factoring'' sistemini tanıttı.

Kiraz, Close finans şirketinin iş birliğiyle Berlin-Brandenburg Türk-Alman İşadamları Birliği'nde (TDU) düzenlediği toplantıda, dünyadaki ekonomik krizin KOBİ'lerin finans sıkıntısını artırdığını, bunun gelecek dönemde Almanya'daki KOBİ'ler için bir sıkıntı yaratabileceğini ifade etti. Şirketlerin çoğunlukla tahsilattaki gecikmeler nedeniyle ya da rekabet güçlerini artırmak amacıyla, alacaklarını uzun vadelere yaydıklarını ve nakit sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını belirten Kiraz, ''Bu süre için normalde bankalar kredi verir. Ancak bu da sorunlar çıkartır. Burada factoring dediğimiz bir iş modeli devreye giriyor'' dedi. Nakit sorununu aşmak için ''Factoring'' ile bir şirketin, alacaklarını makul bir ücret karşılığında temlik yoluyla devr aldığını ve tahsilatını üstlendiğini belirten Kiraz, şirketin böylelikle alacaklarını vadesinden önce nakite çevirme fırsatı elde edeceğini anlattı. Factoring'in avantajlarının işletmenin kurallara göre işlemesini sağlaması, iş disiplinini beraberinde getirmesi ve zaman kaybını ortadan kaldırması olduğunu, ancak Almanya'da fazla yaygın bir sistem olmadığını ifade eden Kiraz, bu sistemin ABD ve İngiltere'de çok yaygın ve Almanya'da da en hızlı şekilde büyüyen sektörlerden biri olduğunu, Türk şirketlerinin de bu sistemi tanımalarını istediklerini kaydetti. Kiraz, gelecek dönemde paranın çok lüks duruma geleceğini savunarak, ''factoring'' sisteminin büyümekte olan şirketler için kesinlikle gerekli bir araç olduğuna inandığını sözlerine ekledi. Close Finans şirketinin Üst Yöneticisi (CEO) Gerd Georg da Türk iş adamlarının bu konudaki sorularını ayrıntılı bir şekilde yanıtladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)