BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKira oranlarında 1 yılda yüzde 84'lük artış----

Kira oranlarında 1 yılda yüzde 84'lük artış

Kira oranlarında 1 yılda yüzde 84'lük artış
21 Mart 2022 - 08:35 www.finansgundem.com

Türkiye genelinde kiralar bir senede ortalama yüzde 84 oranında zamlandı. Kiraların metrekare fiyatı bir senede 16 liradan ortalama 30 liraya çıktı.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi bir emlak sitesinin verilerine dayanarak bir yıllık fiyat karşılaştırması yaptı. Buna göre yıllık kira artışı İstanbul'da yüzde 112, Ankara'da yüzde 106, İzmir'de ise yüzde 74'ü buldu. Ülke genelinde ise kiralar bir yılda ortalama yüzde 84 yükseldi.

Yıllık kira artışının en yüksek olduğu şehir yüzde 122 ile Antalya. En az kira artışı ise yüzde 20 ile Kahramanmaraş'ta görüldü.

NTV'ye konuşan bir kişi, "Ben kiradayım bin 600 liraya oturuyordum şu an 3 bin lira. Bir oda bir salon, şu an çıkayım 3 bin liradan aşağı değil" dedi. 

'Artan kiralık konut talebi fiyatların da artmasına sebep oldu'

BETAM araştırmacısı Dr. Gökhan Güneş, "Bu yükselişte satılık konut fiyatlarının çok yüksek seviyelere ulaşmış olmasının etkili olduğunu düşünüyoruz. Yeni eve çıkmak isteyen bireyler konut satın almak yerine kiralık evlere çıkmayı tercih ediyorlar. Dolayısıyla artan kiralık konut talebi fiyatların da artmasına sebep oldu. İnşaat maliyetleri de arttı bu durum bize yeni yapılacak konutların da yüksek fiyatlardan devam edeceğini gösteriyor" diye konuştu.

Mart ayı kira artış oranı belli oldu

Gündemdeki soru: 7.500 TL’lik kira 12 bin TL’ye çıkarılabilir mi?

Düşük konut kredisi dönemi bitti

TCMB: Konut Fiyat Endeksi yüzde 77,4 arttı

Konut satışlarında artış!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)