BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakDüşük konut kredisi dönemi bitti----

Düşük konut kredisi dönemi bitti

Düşük konut kredisi dönemi bitti
18 Mart 2022 - 10:32 www.finansgundem.com

Fed başta olmak üzere 17 merkez bankasının faizleri artırması ve yükselen enflasyon nedeniyle artışın devam edeceği yönündeki açıklamalar kredi faizlerine anında yansıdı. Amerika’da Ultra düşük ipotek oranları dönemi sona erdi

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bir yandan ev fiyatları hızla yükseliyor diğer taraftan faizler tırmanıyor. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı üyeler 25 baz puan faiz artışına karar vererek politika faizini yüzde 0.25 - 0.50 aralığına yükseltti. Fed, en son 2018 Aralık toplantısında faiz artırmıştı. Rezerv fazlasına uygulanan Faiz de yüzde 0.15'ten yüzde 0.40'a çıkarıldı. Fed'in karar metninde Ukrayna'daki savaşın enflasyon baskısı yaratabileceğine ve büyümeyi yavaşlatabileceğine dikkat çekildi. Bilanço daraltmaya ise sonraki toplantılardan birinde başlanabileceği belirtildi. Fed Başkanı Powell basın toplantısında, "Faiz artışlarının sürmesi uygun" dedi.

2019 YILINDAN BU YANA İLK KEZ

Fed’in bu kararı anında kredi piyasalarına yansıdı ve faizler yükseldi. Freddie Mac yetkilileri yaptığı açıklamada, 30 yıllık sabit ipotek için ortalama oranın Mayıs 2019'dan bu yana ilk kez %4'ü geçtiğini söyledi. Yılın başında, Amerika'nın en popüler konut kredisinin ortalama oranı %3.22 idi. Ocak 2021'de %2,65 ile en düşük seviyeye ulaştı ve yılın yarısından fazlasını %3'ün altında geçirdi.

Savaş, enflasyon, faiz artırımı, enerji krizi gibi hiçbir gelişmeyi dikkate almayan hisse senedi piyasaları ise yükselmeye devam ediyor. ABD hisse senedi endeksi S&P 500 hafta içinde yüzde 5 artarak 2020'nin sonundan bu yana en büyük haftalık kazancını sağladı.

TCMB: Konut Fiyat Endeksi yüzde 77,4 arttı

 

Konut satışlarında artış!

 

Satılık konut fiyatlarındaki artış devam ediyor!

 

Faiz artı konut talebi patladı

 

ABD'de konut başlangıçları 16 yılın zirvesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)