BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKimi için fırsat kimi için kabus oldular!----

Kimi için fırsat kimi için kabus oldular!

Kimi için fırsat kimi için kabus oldular!
07 Eylül 2013 - 09:46 www.finansgundem.com

Hayatta kalabilmek için ülkelerinden kaçan Suriyeliler, İstanbul’da hem güvenliği tehdit ediyor hem de kira ve emlak fiyatlarını yükseltiyor...

Uzun sü­re­dir iç sa­vaş ya­şa­yan Su­ri­ye­’den ka­çış tüm hı­zıy­la de­vam edi­yor. Kim­ya­sal si­lah kulla­nıl­ma­sı­nın ar­dın­dan, bu ül­ke­ye mü­da­ha­le ya­pı­la­ca­ğı yö­nün­de­ki ha­ber­ler­de ül­ke­den kaçı­şı hız­lan­dır­dı. Kim­ya­sal si­lah kul­la­nıl­ma­sı­nın da ka­çı­şı hız­lan­dır­ma­sı ne­de­niy­le Suriye’den kaça­rak ül­ke­mi­ze sı­ğı­nan­la­rın sa­yı­sı mil­yon­la­rı aş­tı.
Gü­ven­lik en­di­şe­si yüksek
Su­ri­ye­’den ya­sal yol­lar­dan ül­ke­mi­ze gi­riş ya­pan 25 bin Su­ri­ye­li va­tan­daş, İs­tan­bu­l’­a ge­le­rek 1 yıl­lık ya­sal otu­rum iz­ni al­dı. Em­ni­yet bi­rim­le­ri, İs­tan­bu­l’­da otu­rum iz­ni­ne baş­vur­ma­yan en az 100 bin Su­ri­ye­li va­tan­da­şın bu­lun­du­ğu­nu be­lir­ti­yor. Ra­kamın oldukça yüksek olması, Em­ni­yet güç­le­ri­ni gü­ven­lik en­di­şe­si­ne sevk edi­yor.
Emlak fiyatları yük­sel­di
Su­ri­ye­li mültecilerin en çok ta­lep et­tik­le­ri semt­le­rin ba­şın­da Fa­tih ge­li­yor. Fa­ti­h’­i Ba­şak­şe­hir ve Hal­ka­lı izliyor. Ne­re­dey­se İs­tan­bu­l’­un tüm il­çe­le­rin­de Su­ri­ye­lile­ri gör­mek müm­kün. İstan­bu­l’­da otu­rum iz­ni alan Su­ri­ye­liler ko­nut al­ma­ya baş­la­dı. Fa­tih, Ba­şak­şe­hir ve Halkalı’da ko­nut ve ki­ra fi­yat­la­rı­ da büyük hız­la art­ma­ya baş­la­dı­.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)