BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKilo vermede etkili yeni bir ilaç bulundu----

Kilo vermede etkili yeni bir ilaç bulundu

Kilo vermede etkili yeni bir ilaç bulundu
13 Şubat 2021 - 14:05 www.finansgundem.com

“Kutsal Kase” olarak nitelendirilen bir ilaç, insanların bir yıldan biraz uzun bir sürede yaklaşık 15 kilo vermesini sağlıyor

Yeni Semaglutide ilacı aylık olarak kullanıldığında beyindeki iştah merkezini kontrol ediyor ve mideye tokluk hissi sinyalleri gönderiyor.

Araştırmaya katılanlardan aşıyı haftalık olarak alanlar yaklaşık 15 kilo kaybederken plasebo ilacı verilen ikinci grup ise sadece 2,5 kilo verebildi.

Profesör Sir Stephen O’Rahilly aşının ülkedeki obezite krizi için “Kutsal Kase” olabileceğini belirttiği açıklamasında aşının etkileyici sonuçları hakkında şunları söyledi:

“Etkili bir iştah kesici ilacının bulunması, obezite tedavisi için son yıllarda yapılan araştırmalar açısından önemli bir başarı oldu. Önceki ümit vaat eden ilaçların birçoğu etkinlik eksikliğinden ve ve ciddi yan etkilerden dolayı başarısız olmuştu.”

Araştırma sonucu Semaglutide ilacının kilo vermede oldukça etkili olduğu, yan etkilerinin ise tersine çevirilebildiği kaydedildi. Yapılan açıklamalar ilacın yan etkilerinin tehlikeli olmadığı yönünde.

Kaliforniya Üniversitesi’nden araştırmacıların katıldığı araştırmaya göre ilacı kullananların üçte birinden fazlası kilolarının yüzde 20’sini kaybetti.

Uzmanlar yeni ilacın Birleşik Krallık’ta obezite ve yeni tip korona virüs gibi diğer hastalıkların etkilerini azaltmada önemli bir rol oynayabileceği görüşündeler. Araştırmacılar, söz konusu tedavinin cerrahi müdahalelerin yerini alabileceğine dikkat çekiyorlar.

Yellen desteğin artırılmasını istiyor

İtalya'da Mario Draghi liderliğindeki yeni hükümet göreve başlıyor

Britney Spears, servetini babasıyla birlikte yönetecek

Tamamen aşı yapılanlara karantina şart değil

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)