BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırma'Keskin koku duyusu daha iyi bir cinsel yaşamla ilgili olabilir'----

'Keskin koku duyusu daha iyi bir cinsel yaşamla ilgili olabilir'

'Keskin koku duyusu daha iyi bir cinsel yaşamla ilgili olabilir'
10 Şubat 2022 - 13:21 www.finansgundem.com

Araştırmacılar, koku alma duyusunun cinsel sağlıkta belirleyici bir faktör olabileceği sonucuna vardı.


Stockholm Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir çalışmada, keskin koku alma duyusunun yakın ilişkilerde bağlılığı güçlendiren ve aynı zamanda sadakate katkıda bulunan bir rahatlık faktörü olduğu saptandı.

Dört yıl süren araştırmada, kendilerini iyi bir koku alma duyusuna sahip görenlerin daha iyi bir cinsel yaşama sahip olma eğiliminde olduğunu gösterdi. Üniversiteden psikoloji doktorası olan Anna Blomkvist, ulusal yayın kuruluşu SVT'ye konuştu: "Kokunun çekicilik üzerinde inanılmaz bir etkisi olduğuna inanıyorum ve bu konuda çok fazla araştırma yok, bu yüzden burada yapılacak iş vardı, yakın ilişkilerde çok şey ifade ediyor."

Koku ile sadakat doğru orantılı

Blomkvist ayrıca, "Cinsel ilişki sadece işitme, görme ve dokunma ile değil, bütünsel bir algı olarak koku alma duyusundan da etkilenir. Koku alma duyusu daha iyi olan kişiler, ilişkide daha fazla yer alabilir ve partnerinden daha fazla işaret alabilir" dedi.

Araştırmada ayrıca koku alma duyusunun kişinin ilişkideki sadakatinde rol oynayabileceği öne sürülüyor. Öte yandan, kokunun yakın ilişkileri etkilediği gerçeği, örneğin korona virüs nedeniyle koku alma duyusunu kaybetmiş kişiler için önemli olabilir.

Blomkvist, "Koku alma duyusunun kaybolması, yeme davranışlarından sosyal destek ve cinsel davranışlara kadar her şey yoluyla yakın ilişkileri de etkileyebilir" şeklinde konuştu.

Kovid-19 sonrası koku ve tat kaybının sebebi genetik faktörler çıktı!

Uzmanlardan iki tavsiye: Korona sonrası koku kaybı sürüyorsa...

Araştırma: Ölmek için en iyi ülkeler

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)