BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKazimir, ECB'den son bir faiz artırımı bekliyor----

Kazimir, ECB'den son bir faiz artırımı bekliyor

Kazimir, ECB'den son bir faiz artırımı bekliyor
06 Eylül 2023 - 14:36 www.finansgundem.com

ECB üyesi Peter Kazimir yazdığı makalede, "Seçeneklerden biri eylül ayında bir ara vermek ve gerekirse ekim ya da aralık ayında 25 baz puanlık bir artış daha yapmak. İkinci seçenek bana tercih edilebilir ve makul görünüyor" dedi

Slovakya Merkez Bankası Başkanı ve ECB üyesi Peter Kazimir, 14 Eylül'deki politika toplantısında ECB belki de son kez faiz oranlarını artırması gerektiğini söyledi.

Kazimir, enflasyonun inatçı bir şekilde yüksek kalması ve enflasyon beklentilerinin ECB'nin %2'lik hedefinin çok üzerinde olması nedeniyle bir faiz artırımının daha gerekli olduğunu söyledi.

Kazimir yazdığı makalede, "Seçeneklerden biri Eylül ayında bir ara vermek ve gerekirse Ekim ya da Aralık ayında 25 baz puanlık bir artış daha yapmak. İkinci seçenek bana tercih edilebilir ve makul görünüyor. Bu, önümüzdeki hafta 25 baz puanlık bir artış daha yapmak ve sonrasında bir mola vermek demek" dedi.

Şimdi yapılacak bir artırımın piyasalara daha net sinyaller verecek ve politika yapıcılara enflasyonun %2'ye doğru sürdürülebilir bir yolda olduğunu görmeleri için daha fazla zaman tanıyacak "daha basit ve etkili bir çözüm" olacağını savunanan Kazimir, "Enflasyon ve ekonomik büyüme tahminleri henüz güncellenmedi. Bununla birlikte, özellikle ücretlerdeki gelişmelere ilişkin belirsiz görünüm göz önüne alındığında, bu tahminler oldukça belirsiz kalmaktad. Bu nedenle bir adım daha atmak gerekiyor. Dedikleri gibi, tedbirli olmak üzülmekten daha iyidir" dedi.

Knot: Piyasalar ECB'nin Faiz artırma olasılığını küçümsüyor

 

ECB'den Villeroy: Enflasyonla mücadelede ilk başarılar elde edildi

 

Morgan Stanley'den ECB'nin faiz tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)