BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKatalan parlamentosunun 'bağımsızlık oturumu' iptal edildi----

Katalan parlamentosunun 'bağımsızlık oturumu' iptal edildi

Katalan parlamentosunun 'bağımsızlık oturumu' iptal edildi
05 Ekim 2017 - 16:22 www.finansgundem.com

İspanya Anayasa Mahkemesi, Katalonya Ulusal Meclisi'nin Pazartesi günü yapacağı ve bağımsızlık ilanının beklendiği oturumu yasakladı

Tartışmalı bağımsızlık referandumunun ardından, Madrid yönetimi bir hamle daha yaptı. Bağımsızlığa karşı olan Katalan Sosyalist Partisi'nin başvurusu üzerine, İspanya AnayasaMahkemesi Katalonya Ulusal Meclisi'nin Pazartesi günü yapmayı planladığı oturumu yasakladı.


Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı partiler, bağımsızlık ilanının pazartesi günü özerk parlamentoda görüşülmesini istiyor. Bu oturumda Katalonya Parlamentosu bağımsızlık ilanında bulunabilir.

İspanya Kralı Felipe, referandumu tanımadığını açıklamıştı. Ardından Katalan lider Carles Puigdemont ise referandum sonucunun uygulanabileceğini, yani bölgenin bağımsızlık ilan edebileceğini söylemiş; ancak bunun zamanı için açık bir tarih vermemişti.

Askeri sevkiyat başladı
Diğer yandan İspanya ordusu, İspanyol polisine lojistik destek için Katalonya bölgesine askeri sevkiyata başladı.

900'den fazla kişi yaralandı
Pazar günü yapılan referandum sırasında yaklaşık 900 kişinin yaralanmasının ardından Katalonya'da yüz binlerce kişi protestolara katılmıştı. Yerel sağlık görevlileri şiddet olaylarında 33 polisin de yaralandığını açıklamıştı.

Madrid'deki merkezi hükümet, referandumun yasadışı olduğunu söylüyor. Katalonya'da protestolar ise devam ediyor.

Katılım oranı elini zayıflatıyor
Katalan hükümeti Pazar günü gerçekleşen referandumda "yüzde 90'ın üzerinde bağımsızlık oyu" çıktığını söylese de resmi sonuçlar henüz açıklanmadı.

Sandığa katılım oranının ise yüzde 42 olduğu belirtiliyor. Bu durum Katalonya Başkanı Carles Puigdemont'un elini zayıflatıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)